Skip to main content
V Posavju 8.8° C Sreda, 24. 2024
15.02.2022
10:22
Gregor Glas, ABA liga
Foto: ePosavje.com
Selektor članske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je na reprezentančno akcijo konec tedna povabil tudi Krčana Gregorja Glasa.

Kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu

LJUBLJANA Selektor slovenske članske košarkarske reprezentance je objavil seznam košarkarjev, ki bodo konec tedna sodelovali na reprezentančnem zboru, konec meseca pa bodo odigrali dve tekmi s Finci. Na seznamu je znova tudi Krčan Gregor Glas, poleg njega pa novinca Žiga Samar in Luka Ščuka.

14 jih je na seznamu

Sekulić je na reprezentančno akcijo sicer povabil 14 košarkarjev, med njimi so poleg že omenjenih še Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Edo Murić, Jurij Macura, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Luka Rupnik in Mike Tobey.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023

3. kolo - petek, 25. februar 2022, ob 17.30 uri po slovenskem času
Espoo - Espoo Metro Arena
FINSKA : SLOVENIJA

4. kolo - ponedeljek, 28. februar 2022, ob 17.30 uri
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : FINSKA

"Slabi trije meseci so hitro minili"

"Slabi trije meseci so hitro minili in prepričan sem, da se vsi iz reprezentančne zasedbe že veselimo našega novega druženja," pravi selektor Aleksander Sekulić in dodaja, da so kvalifikacije za svetovno prvenstvo z dvema novembrskima zmagama odlično začeli.

Želja je, da nadaljujejo z dvema zmagama

"Naša želja vsekakor je, da tudi na tekmah proti Finski nadaljujemo v enakem stilu. Reprezentanti v klubskih sredinah igrajo odlično in želim si, da to formo prenesejo tudi na reprezentančni parket. Motiva nikomur ne manjka in, če temu dodamo še tradicionalno dobro vzdušje v ekipi, verjamem, da se lahko kvalitetno pripravimo na nalogi, ki sta pred nami," še pravi.

(eP)

košarka

Pridružite se nam

Poglejte tudi