Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
20.05.2021
07:44
Benjamin Šeško, Red Bull Salzburg
Foto: arhiv ePosavje
Radečan Benjamin Šeško, ki kot posojeni igralec rdečih bikov iz Salzburga, še naprej navdušuje v 2. avstrijski nogometni ligi, je dobil povabilo na reprezentančno akcijo.

Šeško vabljen na junijsko reprezentančno akcijo

RADEČE Nekdanji član mladinskih selekcij NK Krško in kasneje NK Domžale Benjamin Šeško je s svojo igro in učinkovitostjo v 2. avstrijski nogometni ligi navdušil tudi selektorja članske reprezentance Matjaža Keka. Ta je Radečana uvrstil na seznam nogometašev za junijsko akcijo, ko bodo Slovenci najprej gostovali v Severni Makedoniji, nekaj dni pozneje pa bodo v Kopru igrali z reprezentanco Gibraltarja. 

Kek: "Priložnost za nova imena"

Selektor je ob razkritju imen povedal, da "gre za konec izredno specifične sezone in na tej reprezentančni akciji imamo možnost, da z nekaj več treningi in nekaterimi novimi imeni poskušamo nadoknaditi tisti del treningov, ki nam je zaradi zgoščenega ritma tekem manjkal na zadnjih zborih. To je priložnost za nekatera nova imena."

Šeško v zadnjem krogu avstrijske druge lige zabil hattrick

Šeško, ki bo 31. maja dopolnil 18 let, navdušuje v dresu Lieferinga. Njegova ekipa je na 2. mestu lestvice, odigral aje 2022 minut in v 28 tekmah zabil 21 zadetkov. Nazadnje se je proti ekipi Austria Lustenau med strelce vpisal s trojčkom zadetkov, ti. hattrickom. In poskrbel za preobrat, ko so domači vodili z 2:1, srečanje pa so nato Šeškotovi dobili z rezultatom 2:4. Še v 86. minuti je bilo 2:2, nato pa je Radečan v treh minutah z dvema zadetkoma poskrbel za veslelje črno-rumenih. "Lieferingov Šeško je še vedno vroč," so poročilo po tekmi pospremili na uradni spletni strani avstrijske druge lige. Upravičeno!

Seznam povabljenih igralcev:

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid, ŠPA), Vid Belec (US Salernitana, ITA), Igor Vekić (NK Bravo)

Branilci: Miha Mevlja (PFC Sochi, RUS), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, HRV), Nejc Skubic (Konyaspor, TUR), Jure Balkovec (Karagumruk, TUR), Miha Blažič (Ferencvaroš, MAD), Kenan Bajrić (ŠK Slovan Bratislava, SVK), Jon Gorenc Stanković (SK Sturm Graz, AVT), Sven Šoštarič-Karić (NK Domžale),

Vezni: Jasmin Kurtić (Parma, ITA), Miha Zajc (Genoa, ITA), Jaka Bijol (Hannover, NEM), Domen Črnigoj (FBC Unione Venezia, ITA), Sandi Lovrić (FC Lugano, ŠVI), Leo Štulac (Empoli, ITA), Nino Kouter (NŠ Mura), Žan Rogelj (WSG Tirol, AVT)

Napadalci: Josip Iličić (Atalanta, ITA), Andraž Šporar (Braga, POR), Damjan Bohar (Osijek, HRV), Luka Zahović (Pogon Szczecin, POL), Jan Mlakar (NK Maribor), Benjamin Šeško (Liefering, AVT).

(eP)

nogomet
radeče

Pridružite se nam