Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
11.10.2021
12:26
Benjamin Šeško, prvenec v nogometni reprezentanci
Foto: ePosavje.com
Radečan Benjamin Šeško se je s prvencem v reprezentančnem dresu v petek na Malti, v tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022, vpisal v slovensko nogometno zgodovino.

Šeško se je vpisal v slovensko nogometno zgodovino

RADEČE Nekdanji član NK Krško Benjamin Šeško se je v svojem šestem nastopu za člansko slovensko nogometno reprezentanco zapisal v zgodovino. Šeško, 18-letni Radečan, je svoj prvi nastop za člansko reprezentanco zabeležil 1. junija letos na tekmi proti Makedoniji, nato pa je odigral še tekme proti Gibraltarju, Slovaški, Malti in Hrvaški. 

Najmlajši strelec slovenske članske reprezentance

Radečan je bil ob petkovem prvencu star natanko 18 let, 4 mesece in 8 dni. S tem je postal z naskokom najmlajši strelec v zgodovini slovenske reprezentance, doslej je ta rekord z 21 leti, 6 meseci in 5 dnevi držal Mile Ačimović. Šeško je torej letvico postavil skoraj tri leta nižje.

Prvenec Šeška v članski reprezentanci (Video: Sportklub):

Z natančnim strelom potrdil slovensko zmago

Šeško je izkoristil lepo podajo Sandija Lovrića z leve strani slovenskega napada in z natančnim strelom z glavo žogo preusmeril mimo domačega vratarja za končnih 4:0 in zmago Slovenije. Zvečer bodo ob 20. uri in 45 minut slovenski nogometaši v Ljudskem vrtu gostili reprezentanco Rusije.

Zvečer pomembna tekma v boju za svetovno prvenstvo

V skupini H sta na vrhu Hrvaška in Rusija s po 16 točkami, Slovenija jih ima deset, Slovaška devet, Malta in Ciper pa po štiri. Slovenijo do konca kvalifikacij nato čakata še gostovanje na Slovaškem 11. novembra in domač obračun s Ciprom 14. novembra.

Kek: "Zavedmo se, kako težka tekma nas čaka"

"Zavedamo se, kako težka tekma nas čaka. Zavedamo s tudi kakovosti ruske vrste, toda tudi mi imamo svoje želje. Jasno je, za kaj gre v skupini, kaj ta tekma pomeni. Prepričan pa sem, da bomo s pomočjo gledalcev odigrali dobro tekmo in prišli do želenega izida," je na novinarski konferenci v Mariboru pred tekmo z Rusijo povedal selektor Slovenije Matjaž Kek.

(bš, eP)

nogomet
radeče

Pridružite se nam

Zadnje novice