Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
26.08.2021
18:02
Benjamin Šeško, Red Bull Salzburg
Grafika: ePosavje.com
Benjamin Šeško, 18-letnik iz Radeč, še naprej navdušuje svoje navijače in ljubitelje nogometa. Z ekipo rdečih bikov iz Solnograškega se je v sredo uvrstil v skupinski del Lige prvakov.

Šeško na Danskem pripomogel k uvrstitvi v redni del Lige prvakov

RADEČE Nogometaš Benjamin Šeško, Radečan na začasnem delu v Salzburgu, se je s svojo ekipo Red Bull Salzburg uvrstil v skupinski del Lige prvakov. V sredo zvečer je s soigralci gostoval na Danskem pri ekipi Brøndby IF, kjer je svoj čas brcal še en posavski nogometaš Gregor Sikošek.

V 4. minuti zadel za vodstvo, šest minut pozneje podal

Šeško se je nogometnem svetu predstavil na najboljši in najlepši možen način, ko je v 4. minuti bikce povedel v vodstvo. Ti so šest minut pozneje vodili že z 0:2, Aaronson je zadel za 0:2, podal mu je prav mladi Radečan. 

Domači so v 62. minuti sicer znižali zaostanek, ko je zadel Maxsø. Kar pa ni bilo dovolj za napredovanje iz kvalifikacij, v skupnem seštevku so s 4:2 slavili Avstrijci in se uvrstili v skupinski del Lige prvakov.

Zadetek Benjamina Šeška na Danskem (vir: Sportklub Slovenija):

Zdaj v reprezentanco

Radečana zdaj čaka nastop na reprezentančni akciji, kamor ga je povabil selektor članske nogometne reprezentance Matjaž Kek. Slovenija bo prvo tekmo s Slovaško odigrala 1. septembra ob 20.45 v Stožicah, kjer bo tudi 4. septembra ob 18.00 obračun z Malto. Septembrski reprezentančni termin bodo nogometaši sklenili z dvobojem s Hrvaško v Splitu, ki bo na sporedu 7. septembra ob 20.45.

(bš, eP)

radeče
nogomet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja