Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
27.04.2021
09:55
Foto: Fight Club Shony
Iz Fight Cluba Shony so sporočili, da so v nedeljo po skoraj letu dni nastopili na prvem uradnem tekmovanju pod okriljem Karate zveze Slovenije, na 1. tekmi za Pokal Slovenije za leto 2021.

Šest medalj za mlade karateiste

Na tekmovanju so osvojili po dve zlati, srebrni in bronasti medalji.  "Za Fight Club Shony je tokrat nastopilo le 5 tekmovalcev, ki so v skupni razvrstitvi med 36 nastopajočimi klubi zasedli odlično skupno 6. mesto. Po novih pravilih so tekmovalci lahko nastopali tako v svojih, kot tudi v višjih starostnih kategorijah in prav v vseh so se naši člani odrezali odlično. Omeniti velja predvsem Tjašo Petković, ki je z rosnimi 13. leti po finalni zmagi nad Krambergerjevi iz Polzele s 4:1 slavila pri kadetinjah (14-15 let), v kategoriji mladink (16-17 let) pa je osvojila srebro in Elo Petan, ki je pri mladinkah do 53 kg osvojila zlato, s svojimi komaj 15. leti pa resno konkurirala članskim reprezentantkam, kjer se je prebila do brona," sporočajo iz kluba. Finale ji je v boju s Haberlejevo ušlo za las, še dodajajo, saj se je končalo z 2:2, a je nasprotnica napredovala zaradi prve dosežene točke. "V repasažu za bron je vnovič pokazala, da se razvija v tekmovalko na vrhunski ravni in Đakovičevo ugnala s kar 5:0. Kljub nekajtedenskimi težavami s kolenom si vse pohvale zasluži tudi Saša Petković, ki je pri kadetinjah nad 54 kg osvojila srebro z zmago 2:0 nad Nišadžičevo in z 1:0 nad Čuhalevo iz Kranja, v finalu pa je bila boljša Muzikova." Uspeh deklet je dopolnil še Jaka Cerjak, ki je bil bronast pri mladincih do 61kg. Ani Sever pa tokrat športna sreča ni bila naklonjena, saj je ostala brez odličja po četrfinalnem porazu z Lampičevo z 0:1, še dodajajo v sporočilu.

Fotogalerija (Foto: Fight Club Shony):

"Med tokratnimi dosežki ima največjo težo prav Elino zlato"

Glede na to, da je nedeljsko tekmovanje štelo z eno izmed treh izbornih tekmovanj za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bo meseca avgusta na Finskem, ima med tokratnimi dosežki največjo težo prav Elino zlato, saj je trenutno vodilna tekmovalka pri mladinkah do 53 kg za nastop na omejenem tekmovanju, sporočajo iz kluba.

»Po treh težkih bojih s prvim, drugim in tretjim valom epidemije, je naše trdo delo in vztrajnost obrodilo sadove in naši tekmovalci so svoje mesto v reprezentančnih vrstah več kot upravičili in nedvomno v bližnji prihodnosti opozorimo nase tudi na evropskem in svetovnem nivoju.«

(Fight Club Shony, eP)

brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Novice iz Posavja