Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
25.05.2021
09:53
KD Tanin Sevnica, Klopčič
Foto: prijavim.se
S 14. izvedbo dirke Velike nagrade Občine Komenda, Lidlov Pokal za mlade 2021, se je v organizaciji kluba Pogi Team Generali - Kolesarsko Društvo Rog pričela sezona cestnih dirk na domačih tleh.

Sevniški kolesarji sezono začeli še na domačih tleh

KOMENDA Na njej so se pomerili dečki in deklice, mlajši, starejši mladinci in mladinke ter članice. Dirka, ki šteje za Pokal Slovenije, je bila mednarodno obarvana, saj so nastopili tudi kolesarji iz Italije, Avstrije in Hrvaške.

Na prvi dirki po premori tudi nekaj padcev

Tekmovali so na krožni progi dolžine 3,3 kilometre z dodatnih 300 metrov do cilja klanca. Kolesarje je v oblačnem vremenu z nekaj sončnimi žarki oviral tudi veter. Prva dirka po dolgem premoru je bila nervozna, kar je povzročilo nekaj padcev, ki so se na srečo končali le z odrgninami. Dirke se je udeležila tudi ekipa Tanina iz Sevnice pod vodstvom trenerja Boruta Pirša.

Najprej je v kategoriji dečkov B nastopil Grega Muhič in osvojil 16 mesto. Nato je v kategoriji mlajših mladink štartala Katarina Jančič in se uvrstila na sedmo mesto.

Klopčič med starejšimi mladinci osvojili tri leteče cilje

Najmočnejše zastopstvo so imeli Taninovci v kategoriji starejši mladincev. Tu so tudi imeli največ uspeha. Tokrat je bil najboljši Leon Klopčič, ki je na koncu zasedel šesto mesto in med dirko osvojil kar tri posebej nagrajene leteče cilje. V tej kategoriji je bil Grega Podlesnik dvanajsti, Klemen Jančič pa sedemindvajseti. Novinca v ekipi Maj Starič in Matija Bregar dirke nista končala

(eP)

sevnica
kd tanin sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja