Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
05.05.2022
11:06
Grega Podlesnik, Pokljuka
Foto: arhiv KD Tanin Sevnica
Kolesarke in kolesarji sevniškega Tanina bili med prazniki aktivni kar na petih dirkah v treh državah.

Za sevniškimi kolesarji je aktivni vikend 

Slovenija

SEVNICA V soboto je v sončnem in toplem vremenu na Trsteniku pri Kranju potekala mednarodna dirka kolesarjev mlajših kategorij za pokal Mateja Mohoriča, ki je prišel podpret tekmovalce in požel veliko navdušenja. Ti so se razveselili avtogramov, pri čemer je Mohorič prijazno podpisoval tudi majice, kape in bidone mladih in nekoliko starejših navdušencev, deležni pa so bili tudi skupnega fotografiranja. Dirka je potekala v izvedbi Kolesarskega kluba Kranj v sodelovanju s Fundacijo Mateja Mohoriča.

Najmlajše kategorije, dečki in deklice C in deklice B so se pomerile na šestih krogih s skupno dolžino 18,8 km, dečki B in deklice A na devetih krogih skupne dolžine 27,8 km, dečki A in mlajše mladinke na 12-ih krogih oziroma 36,8 km in kot zadnji mlajši mladinci in starejše mladinke na 20 krogih skupne dolžine 60,8 km. V konkurenci dečki B je Bor Rainer osvojil 13. mesto, med dečki A je bil Maj Repovž 16., 22. mesto je zasedel Grega Muhič, 26. pa VIk Starič. Med starejšimi mladinkami je Katarina Jančič prikolesarila do 4. mesta.

Italija

V nedeljo se je ekipa starejši mladincev udeležila izjemno močne mednarodne dirke v italijanskem Badoeru. Na 114 km dolgi progi je med Sevničani Leon Klopčič zasedel 15. mesto, Klemen Jančič 25. mesto, Maj Starič pa je v cilj prišel s 33. časom. Vsi so prišli v cilj v vodilni skupini v času zmagovalca, kar je po besedah trenerja Boruta Pirša dober obet za naprej.

Belgija

Seveda pa so Taninovci aktivni tudi v reprezentančnih vrstah. Tako se je Grega Podlesnik kot stalni član prve mladinske reprezentance udeležil dirke v Belgiji E3 Saxo bank classic, kjer je bil kot najboljši Slovenec 25. v času zmagovalca. V tem tednu je z reprezentanco odpotoval na Češko, kjer bodo nastopali na Dirki Miru za mladince. Tudi Katarina Jančič se je v nedeljo kot članica ženske mladinske reprezentance udeležila dirke v italijanskem Sant Urbanu in zasedla 50. mesto.

sevnica
kd tanin sevnica
kolesarstvo

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja