Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
24.04.2019
10:12
Foto: prijavim.se
Mladi kolesarji sevniškega Tanina so podaljšan prazničen vikend preživeli na dirkah doma in v Italiji. V nadaljevanju objavljamo rezultate minulega vikenda.

Bela krajina

Podlesnik v ožjem izboru za reprezentanco

Kolesarji KD Tanin Sevnica so se v nedeljo 21.4.2098 v Dragatušu udeležili tretje kolesarske dirke v letošnji sezoni za Pokal Slovenije.

Najmlajši Grega Muhič je v svoji kategoriji dečkov C po borbeni vožnji zasedel 5. mesto. V izjemni konkurenci mlajših mladincev, kjer so nastopili vsi najboljši slovenski mladinci je Grega Podlesnik zasedel 6. mesto v času zmagovalca, medtem ko je bil Leon Klopčič trinajsti. S tem uspehom je Grega tudi v ožjem izboru selektorja Mihe Koncilje za prvomajski nastop na težki etapni dirki na Češkem.

Italija

V ponedeljek pa je mlajše mladince čakala izjemna konkurenca skoraj stotih sodelujočih na dirki v Italijanskem Vardianu. Tukaj je Grega Podlesnik zasedel odlično 14. mesto v času zmagovalca in bil tretji med slovenskimi kolesarji, s čimer se je še približal nastopu za državno reprezentanco na Češkem. Leon Klopčič je zasedel 30., začetnik Klemen Jančič pa 40. mesto.

(KD Tanin Sevnica, eP)

sevnica
kd tanin sevnica

Pridružite se nam