Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
17.05.2022
07:47
Peter Šiško, Timotej Grmšek
Foto: RK Gorenje Velenje
V Slovenj Gradcu so v soboto in nedeljo odigrali štiri srečanja pokalnega turnirja Rokometne zveze Slovenije. Posavca sta se veselila naslova z ekipo Gorenja iz Velenja.

Šiško in Grmšek pokalna prvaka

SLOVENJ GRADEC Krčana Timotej Grmšek in Peter Šiško sta z ekipo velenjskega Gorenja postala pokalna prvaka na finalnem turnirju Rokometne zveze Slovenije v Slovenj Gradcu. Velenjčani so v finalu z 34:31 (14:12) premagali ekipo RD Urbanscape Loka. V finalnem obračunu je Šiško dosegel šest zadetkov, Grmšek se je med strelce vpisal štirikrat.

Dobovčani končali na 4. mestu

Škofjeločani so v sobotnem polfinalu s 25:20 (11:13) premagali Dobovčane, v nedeljo pa so bili v tekmi za 3. mesto od Posavcev z 31:28 (14:15) boljši rokometaši Celja Pivovarne Laško. Pri zasedbi iz Dobove je Ignjat Nešič dosegel šest, Anton Glogovšek in Nik Rantah, v polfinalu ključen igralec Dobove, ki je tokrat zaradi direktnega rdečega kartona - ob strelu s sedmih metrov je zadel vratarja tekmecev v glavo - tekmo zaključil že v 25. minuti, pa sta dosegla po pet golov.

"Žal mi je, da naši fantje niso bili pravi in tako sproščeni v sobotnem polfinalu."

"S prikazanim na tekmi za tretje mesto sem lahko izjemno zadovoljen. Po koncu se sicer pri meni poraja nekoliko žalosten občutek. Žal mi je, da naši fantje niso bili pravi in tako sproščeni v sobotnem polfinalu. V tem primeru bi se prav lahko zgodilo, da bi nastopili v finalu. Čestitke fantom, ker so znali dvigniti glave po težkem porazu prikazati takšno igro," je po tekmi za 3. mesto povedal trener Dobovčanov Damjan Radanović.

rokomet
rk dobova
dobova
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja