Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 25. 2024
20.06.2022
19:44
Foto: Marko Kiš Photography
V soboto so na prenovljeni progi na Stadionu Matije Gubca gostili šestnajsterico voznikov na finalni kvalifikacijskih dirki SEC (Speedway Euro Championship) Challenge.

Sobotna speedway dirka Latvijcu Lebedevsu

Prvih pet mest je prineslo napredovanje na serijo štirih dirk, ki bodo potekale vse do septembra, ko bo znan nov evropski prvak. Slovenske barve z licenco AMZS je v Krškem zastopal Nick Škorja, vendar se tokrat dirka ni izšla po njegovih pričakovanjih.

Smola za Nicka Škorjo: najprej grdo padel, nato zaradi okvare rezervnega motorja odstopil

Otvoritveno vožnjo je dobil Danec Rasmus Jensen, Poljaka Dominik Kubera in Bartosz Smektala sta v drugi vožnji končala na zadnjih dveh mestih za Britancem Adamom Ellisom in Michaelom Jepsenom Jensnom, v tretji vožnji je slavil Francoz Dmitri Berge, v četrti vožnji pa je Slovenec Nick Škorja zasedel tretje mesto. Pred njim sta bila Latvijec Andžejs Lebedevs in Francoz David Belleg. V naslednjih dveh vožnjah sta sledili ponovitvi zaradi nepravilnih štartov. Ponovno so blesteli Ellis in oba francoska voznika. Drugič in tudi zadnjič je bil član domačega AMD Krško Škorja na progi v sedmi vožnji večera, v prvem zavoju je ostal brez prostora in padel, a jo je na srečo odnesel brez poškodb. V ponovljeni vožnji je odstopil zaradi okvare rezervnega motorja. Na prvih dveh mestih sta bila Danca Rasmus Jensen in Oliver Berntzon, v osmi vožnji je bil najboljši Lebedevs, v deveti pa Šved Jacob Thorssell. Deseto vožnjo je dobil Finec Timo Lahti, enajsto pa Poljak Kubera. Škorja dirke ni nadaljeval, saj so bile zanj poškodbe padca prehude. V petnajsti vožnji je nove tri točke odnesel Lebedevs in si s tem zagotovil napredovanje v finalno serijo. Šestnajsta vožnja je bila Smektalova.

Fotogalerija (Foto: Marko Kiš Photography):

Peterica se bo pridružila najboljšim iz lanske sezone

Dirko je zmagal Latvijec Lebedevs, drugi je bil Francoz Dmitri Berge, na tretjem mestu je bil Danec Rasmus Jansen, na četrtem Poljak Bartozs Smektala in peti Britanec Adam Ellis. Peterica se bo v finalni seriji evropskega prvenstva pridružila najboljšim petim iz lanske sezone – to so aktualni prvaka, Danec Mikkel Michelsen, njegov rojak Leon Madsen, Britanec Dan Bewely ter Poljaka Patryk Dudek in Piotr Pawlicki. Preostalih pet dirkačev bo prejelo posebno povabilo promotorja serije SEC, ki se začne čez dva tedna.

(Vir: AMZS; eP)

speedway
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja