Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
13.06.2022
14:31
Speedway Krško
Foto: AMD Krško
Na Stadionu Matije Gubca v Krškem bodo v soboto gostili dirko finala kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 - SEC Challenge.

Finale kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 - SEC Challenge

KRŠKO Drugič letos na novi stezi stadiona Matije Gubca v Krškem v lovu za novimi rekordi krškega ovala! Gre za največji letošnji motošportni dogodek v Sloveniji, obračun najboljših evropskih voznikov, med njimi na štartni listi tudi slovenski predstavnik, domači "wild card" Nick Škorja! Najboljših pet voznikov z dirke v Krškem se uvrsti v finalno serijo dirk, imenovano SEC – Speedway Euro Championship, ki do dala novega evropskega prvaka v sezoni 2022. Letošnji SEC bo potekal v poljskem Rybniku (2. julija), nemškem Gustrowu (6. avgusta), poljskem Lodzu (3. septembra) ter čeških Pardubicah (23. septembra).

Dirka se začne ob 19. uri

Prvič po opuščenih koronskih ukrepih bodo pred dirko v Krškem organizirali navijaško cono. Dogajanje se bo v soboto, 18. junija, pred dirko pričelo že ob 14. uri. Ogromno pijače in jedače, otroških igral, dobre glasbe in lokalnih izdelkov bodo ponudili obiskovalcem, zato organizator poziva navijače, da si po kosilu za speedway rezervirajo celotno sobotno popoldne. Trening dirkačev bo ob 15. uri, dirka se začne ob 19. uri.

Kako do vstopnic?

Vstopnice lahko po predprodajni ceni kupite preko Eventima ali fizično na vseh prodajnih mestih Petrol ter na dan dirke po redni ceni na blagajnah AMD Krško.

Štartna lista:

  1. THORSSELL Jacob - Švedsk
  2. MILIK Vaclav – Češka
  3. JENSEN Rasmus - Danska
  4. LEVISHYN Marko - Ukrajina
  5. KOLODZIEJ Janusz - Poljska
  6. SMEKTALA Bartosz - Poljska
  7. JEPSEN JENSEN Michael - Danska
  8. KUBERA Dominik - Poljska
  9. JAKOBSEN Frederik - Danska
  10. BERGE Dimitri - Francija
  11. BERNTZON Oliver - Švedska
  12. LAHTI Timo - Finska
  13. HUCKENBECK Kai - Nemčija
  14. BELLEGO David - Francija
  15. ŠKORJA Nick - Slovenija
  16. LEBEDEVS Andžejs - Latvija
  17. ELLIS Adam – Velika Britanija
  18. GROBAUER Valentin – Nemčija

Veliki znak Mestne občine Krško

Na nedavni slavnostni akademiji ob občinskem prazniku je Mestna občina Krško klubu podelila Veliki znak Mestne občine Krško! Po nedavno izglasovanih in osvojenih priznanjih za Naj prostovoljsko organizacijo ter Naj prostovoljca nad 30 leti, to je postal Rudi Vrščaj, je to še ena v nizu potrditev za domače društvo in dobra motivacija za nadaljnje delo.

Krčani v 1. češki ligi

Klub se je sicer 4. junija v čeških Koprivnicah udeležil dirke 1. kroga letošnje 1. češke lige. Gre za zgodovinski krstni nastop krškega kluba na enem izmed uradnih ligaških tekmovanj. Ekipa je v postavi Škorja, Grmek, Štojs in Praznik prikazala borbene vožnje in odličen ekipni duh, ki jih je pripeljal do končnega 2. mesta! Naslednja ligaška postaja je v češki prestolnici, 23. junija v Pragi.

AMD Krško

speedway
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja