Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
27.04.2022
18:18
Sprejem športnikov, Krško, april 2022
Foto: Mestna občina Krško
V petek so na slovesnosti v Kulturnem domu Krško čestitali športnicam in športnikom mestne občine Krško, ki so v letih 2019 do 2021 dosegli vidnejše uspehe in rezultate.

Sprejem športnikov v Krškem

KRŠKO Čestitkam se je pridružil tudi znani slovenski športni reporter dr. Andrej Stare, ki je dogodek, ki so ga letos poimenovali Pozdrav športu, tudi povezoval. Kot velik poznavalec športa je izrazil navdušenje nad tem, v koliko različnih športnih panogah so krški športniki aktivni in uspešni.

Predlog o izboru povabljenih športnikov je na podlagi kriterijev in predlogov, ki so jih podali športni klubi in društva v mestni občini Krško, v sodelovanju s Športno zvezo Krško pripravila Komisija za šport Mestne občine Krško, ki jo vodi Boštjan Pirc. Pirc je uvodoma čestital vsem športnicam in športnikom, trenerjem, mentorjem, staršem in vsem, ki so pripomogli k uspehom na državnih prvenstvih in zunaj države kljub težkim razmeram v preteklih treh letih.

Kot je poudaril župan mestne občine Krško mag. Miran Stanko, so v občini številna športna društva, organizacije, klubi, ki so tudi v negotovih preteklih letih, ki jih je zaznamovala epidemija, dosegali uspehe na različnih področjih, za kar jim je čestital in se jim zahvalil za njihov trud in delo ter izrazil upanje, da bodo še naprej nadaljevali po začrtani športni poti. Z vsakoletnimi razpisi Mestna občina Krško podpira delo vseh, tako na programskem delu kot z vlaganji v infrastrukturo. V skladu z letnim programom športa za letošnje leto je v proračun namenjenih 300.000 evrov za sofinanciranje programov, 370.000 evrov za sofinanciranje stroškov uporabe športnih objektov ter 437.291 evrov za naložbe in vzdrževanje športne infrastrukture. Med večjimi je gotovo priprava dokumentacije in postopki za gradnjo bazena v Krškem, pa investicijsko vzdrževalna dela na stadionu Matije Gubca in bazen Brestanica ter za ostale športne objekte. Poleg vlaganj v objekte in opremo občina vlaga tudi v športne objekte (športne dvorane, telovadnice, zunanja šolska igrišča in šolske bazene), kar ni vključeno v letni program športa. Samo v letošnjem letu bomo za te namenili več kot 200.000 evrov.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Med najboljšimi športniki, ki zadovoljujejo kriterije za kategorizacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, je v kategoriji svetovni razred priznanje prejel Jaroslav Kovačič (član JK tri team); v kategoriji mednarodni razred Senta Jeler (Športno društvo Plavalček) in Jana Ferjan (Športno društvo Plavalček); v kategoriji perspektivni razred pa Jure Švalj (Rokometni klub Krško) in Pia Marie Ružič (Šahovski klub Triglav Krško).

V državnem razredu so priznanja prejeli Tim Bizjak, Jan Kozole in Matija Osetič (vsi Plavalni klub Celulozar), Matija Preskar in Nika Ozimc (oba Kajak kanu klub Krško), Maj Režman, Ivan Lesnika, Rok Slapšak in Simon Turk (vsi ŠD Plavalček), Matic Ivačič (ST Lendava), Nik Škorja (AMD Krško) in Tinkara Zalokar (AK Krka Novo mesto).

V mladinskem razredu pa so se med najboljše vpisali Simon Škof Ojeda, Taj Kevin Bizjak, Tilen Zorko in Gašper Zagorc (vsi Kajak kanu klub Krško) ter Larisa Kuhar, Tina Urbanč, Matej Požun in Pika Radej (vsi Šahovski klub Triglav Krško). 

Priznanja po posebnih kriterijih komisije za šport so prejeli Srečko Lamut in Franc Štefanič (oba Ribiška družina Brestanica-Krško), ekipa Ribiške družine Brestanica-Krško, Suzana in Ana Urbanč (obe Šahovski klub Triglav Krško) ter Tomislav Haring in Samo Gajšek (oba Radioklub Krško).

Priznanja po kriterijih komisije za šport na področju športa invalidov so prejeli člani Športnega društva plavalček Miha Pavlič, Maja Bartolj, Ajda Brilej, Larisa Žibert, Mija Jakovina, Jan Šlogar, Maj Režman, Rok Slapšak in Ivan Lesnika ter člana Ribiške družine Brestanica-Krško Rudi Centrih in Boštjan Rojc.

Priznanja po kriterijih komisije, določenih na podlagi rezultatov z državnih prvenstev, ki niso kategorizirani po kriterijih OKS, so prejeli Žana Colarič (Plesni klub Lukec), Filip Radej (Šahovski klub Triglav), ekipa Kajak kanu kluba Krško, skupina Madness Plesnega kluba Lukec in hip hop mala skupina Plesnega kluba Lukec.

Sprejem so s kulturnim programom popestrili plesalke in plesalci Plesnega kluba Lukec ter raper Drill.

Mestna občina Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja