Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.10.2019
12:03
Foto: Tomaž Potočan
V Večnamenski športni dvorani Brežice je soboto potekalo IBFF Svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu, na katerem so si obiskovalci lahko ogledali okoli 250 nastopov v 25 različnih kategorijah.

BREŽICE

IBFF Svetovno prvenstvo Brežice 2019

Poljaki najbolj veseli

Brežice so tekmovanje gostile že drugo leto zapored, v največjem številu pa so tokrat v Posavje prispele ekipe iz Poljske in Južnoafriške republike. Med ženskimi amaterskimi tekmovalkami je "overall" slavila Poljakinja Monica Sylwia Pasternak, med moškimi pa ruski tekmovalec Iskandar Radzhabov. V kategoriji bodybuilding je med amaterji slavil Poljak Arkadiusz Jozef Demodowitz, med PRO bodybuilding tekmovalci pa sta se na najvišjo stopničko zavihtela Rusinja Anastasia Leonova ter John Leslie iz Južnoafriške Republike. Ekipno je s šestimi zmagami slavila Poljska.

Fotogalerija (Foto: Tomaž Potočan):

Odlični tudi Slovenci

Med slovensko izbrano vrsto so se predstavili Andrej Ušlakar, Aleksandar Starčević, Grace Cicero in Teja Kovačič, odlično pa se je odrezal tudi 81-letni Tone Žibert iz Zavratca pri Sevnici. Dodaten spektakel večera pa je doživela Južnoafričanka Martha Hendrina Morris, katero je za roko med nastopom zaprosil srčni izbranec.

(spa, eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja