Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
20.05.2021
07:24
Tadej Pogačar potrdil nastop na Dirki po Sloveniji
Foto: Sportida
Poročali smo že, da bo 11. junija v Posavju gostovala Dirka po Sloveniji. Na posavskih cestah bo vozil tudi zmagovalec lanskoletne Dirke po Sloveniji (Tour de France) Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar potrdil nastop na Dirki po Sloveniji

KRŠKO Tadej Pogačar, član ekipe UAE Team Emirates, bo med 9. in 13. junijem nastopil na 27. Dirki po Sloveniji. ""Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na svoje nove izzive," je po potrditvi povedal zmagovalec lanskoletne dirke Tour de France.

"Prihajam s ciljem, da obranimo lansko zmago"

Pogačar dirke še ni osvojil, je pa doslej dvakrat končal na četrtem in enkrat na petem mestu. Na dirki pred dvema letoma je osvojil belo majico najboljšega kolesarja. "Nazadnje, ko sem dirkal na dirki Po Sloveniji sem do zmage pomagal sotekmovalcu Ulissiju. V Slovenijo prihajamo z ciljem, da obranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov - to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal," dodaja.

Dirka po Sloveniji - po Posavju

Dirka se bo 9. junija začela na Ptuju in pet dni pozneje, po dobrih 800 kilometrih, kolesarjenja zaključila v Novem mestu.

11. junija bodo dirkali na posavskih cestah

V petek, 11. junija, bo dirka gostovala na posavskih cestah. Tretja etapa se bo namreč začela v Brežicah, kolesarji bodo nato mimo Dobove, Bizeljskega, Bistrice ob Sotli in Virštanj zapeljali mimo Podsrede, Koprivnice, Senovega in Brestanice proti Sevnici, od tam bodo zavili po Savi navzdol ter mimo Studenca, Rake in Kostanjevice na Krki na Križaju zapeljali proti Krškem.

Trasa bo nato kolesarje peljala mimo Sotelskega nazaj v Brestanico, tam bodo v Anžah zapeljali v hrib proti Bučerci, pa na Grmado in navzdol do Zdolske ceste v Krškem, kjer bodo zavili proti Zdolam, od tam bo sledil spust v Zgornjo Pohanco ter mimo Arnovega Sela in Dolenje vasi nazaj v Krško, cilj etape bo na Trgu Matije Gubca.

dirka po sloveniji
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja