Skip to main content
V Posavju 6° C Torek, 23. 2024
09.05.2022
13:20
Tek trojk, ŠD Blanca
Foto: ŠD Blanca
Tek trojk v Ljubljani je edinstvena tekaška prireditev, na kateri so odlično nastopili tudi člani Športnega društva Blanca.

Dekletom zmaga, fantom srebro na 64. teku trojk ob žici

LJUBLJANA Posebnost Teka trojk je v tem, da mora trojica tekačev (moški, ženske ali mešana ekipa) ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. To je tudi rezultat, ki se upošteva kot rezultat trojke. S takšnim načinom tekmovanja želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti, saj šteje čas, ki ga doseže najšibkejši član trojke, zato mu morata morebiti bolje pripravljena člana ekipe pomagati, ga bodriti in motivirati.

Tekači Športnega društva Blanca so zastopali Osnovno šolo Blanca na razdalji 3000 metrov. Dekleta v postavi Kiara Blatnik, Nika Radej in Tjaša Radej so med osnovnošolkami (na startu je bilo 115 dekliških OŠ ekip) prve prečkale ciljno črto slabo minuto pred prvimi zasledovalkami iz OŠ Gorje. Med fanti so imeli dve ekipi (na startu je bilo 83 fantovskih OŠ ekip). Bratoma Slemenšek se je pridružil Gal Dolmovič, ki je v ekipi zamenjal brata Jana, zaradi poškodbe kolena. Za 30 metrov so zaostali za prvo uvrščeno ekipo Osnovne šole Škofja Loka in si pritekli srebro. Druga blanška zasedba v postavi Aljaž Moškon, Luka Kosar in Žan Žulič se je uvrstila na 24. mesto. Nastopila je tudi mešana ekipa v sestavi Tjaš Groboljšek, Pia Pavlina Pinoza in Anja Radej (na startu je bilo 33 mešanih OŠ ekip) in pristala na 10. mestu.

Fotogalerija (Foto: ŠD Blanca):

ŠD Blanca

sevnica
atletika
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi