Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
27.09.2022
10:14
Taekwondo FC Shony
Foto: Fight club Shony
V soboto so člani Fight cluba Shony nastopili na dveh tekmovanjih, taekwondoisti v Celju in karateisti v Rijeki. Brežičani so na obeh dosegli odlične rezultate.

Tekmovalci Fight club Shony v soboto na dveh tekmovanjih

Taekwondo tekmovanje v Celju

Taekwondo zveza Slovenije je 24. septembra v Celju organizirala 3. krog Taekwondo Kicka, na katerem je nastopilo 23 naših mladih upov. Z zmagami v predskupinah se je kar 8 članov Fight Cluba Shony uvrstilo v veliko finale (Žan Zajec, Mia Čačić, Iva Glogovšek, Evita Koritnik, Amelia Koritnik, Matija Županc, Luka Dimčič in Žiga Dimčič), končno zmago in pokal kicka 3 pa sta si priborila Evita Koritnik in Luka Dimčič. Finalni nastop je z osvojitvijo 2. mesta v predskupini za las ušlo Alexu Vinterju, Darijanu in Kristijanu Muždekiću, Anžetu Avšiču, Lovro Zorku, Aneju Hotku in Janu Kimovcu Caplu, 3. mesta pa so osvojili Neža Hotko, Izak Kerin, Žan Jan Boh, Elena Rija Štrucl, Leni Bizjak, Nik Grozina, Miha Tomše in Leo Dujmovič Omrzel.

Saša in Ela na Hrvaškem

Isti dan je Hrvaška karate zveza organizirala močno mednarodno tekmovanje Croatia Open, kjer je nastopilo 1200 tekmovalcev iz 19 držav. Tekmovanje je štelo kot izborno za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto na Cipru, udeležili pa sta se ga Saša Petković in Ela Petan. Saša Petković je bila v kategoriji mladink nad 59kg prvem krogu prosta, v drugem je bila s 4:1 uspešnejša od Francesce Plutino iz Italije, v tretjem pa je žal morala priznati premoč Dijani Bota iz Srbije. Ela Petan je nastopila v kategoriji mladink do 53kg in bila v prvem krogu prosta, v drugem je izločila Alice Bosco, v tretjem Magdaleno Vajda, v četrtem Patricijo Prga, v finalu pa z 2:4 klonila z dvakratno evropsko prvakinjo, Nino Kvasnicevo iz Slovaške.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Novice iz Posavja