Skip to main content
V Posavju 4.8° C Sreda, 24. 2024
28.04.2022
11:14
BIstrški strelci
Foto: ePosavje.com
Po enoletnem premoru zaradi pandemije je v sezoni 2021/22 znova oživelo tekmovanje v regijski rekreativni ligi v streljanju s serijsko zračno puško za odrasle.

Regijska rekreativna liga v streljanju

BISTRICA OB SOTLI ot kaže, je enoletni premor prinesel tudi nekaj dobrega, saj so se v tej sezoni dosedanjim ekipam iz Novega mesta, Sevnice in Trebnjega pridružili še strelci iz Straže in Bistrice ob Sotli.

Tokrat bomo nekaj besed namenili zadnjim. Bistriški strelci delujejo v okviru Športnega društva Bistrica ob Sotli, kjer poleg športnega strelstva gojijo še mali nogomet, košarko, odbojko, pohodništvo in še kaj bi se našlo. Med drugim prirejajo tudi tradicionalne vaške igre. Ker strelska sekcija, ki nosi staro ime kraja, Šempeter, (še) ni včlanjena v Strelsko zvezo Slovenije, je v rekreativni regijski ligi letos nastopala kot sekcija strelskega kluba Brežice. Za prvo in drugo ekipo so tekmovali Joža Domitrovič, Ambrož Zorenč, Nesti Žunk, Toni Kožuh, Drago Gmajnič in Uzeir Hrnić.

Brežiški strelci

Novi vodja moštva Toni Kožuh pravi, da so kot novinci z osvojitvijo 2. mesta zadovoljni in da bodo v novi sezoni naskakovali 1. mesto. Bistriški strelci vadijo na avtomatskem strelišču v mansardi Kulturnega doma, med načrti za prihodnost pa omenjajo željo po vključitvi mladine v svoje vrste, predvsem osnovnošolcev, s čimer bi ta šport v kraju doživel nov razmah in izpolnil pogoj za vključitev v tekmovanja na državni ravni.

ES

bistrica ob sotli
strelstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja