Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
19.01.2022
08:30
Una Grubešić, Gregor Ficko
Foto: ePosavje.com
Članica Teniške Akademije Gospod Ficko (GFTA) Una Grubešič že dalj časa opozarja nase in na svoje uspehe. Tokrat se po končanem turnirju v Mariboru veseli dvojnega naslova državne prvakinje do 12 let.

Una Grubešič državna prvakinja v tenisu do 12 let

MARIBOR Una Grubešić je v petek, 14. januarja 2022, svoj talent in prizadevno delo na teniških igriščih potrdila z dvojnim državnim naslovom na zimskem državnem teniškem prvenstvu za deklice in dečke do 12 let v Mariboru.

V konkurenci deklic je bilo v žrebu 64 mest za deklice, Una je na poti do finala oddala le "skromnih" 5 iger. Odpor ji je nudila šele v finalu trenutno najbližja in edina resnejša konkurentka v Sloveniji Sara Kovačevič iz Ljubljane, katero pa je potem v finalu premagala s rezultatom 26 62 62. Una je trenutno v Sloveniji z velikim naskokom vodilna igralka v tej kategoriji in se bo pričela resneje spogledovati z mednarodno konkurenco do 12 in 14 let, da bo lahko obdržala visoko raven igre ter motivacijo za nadaljnje delo.

1. mesto na lestvici do 12 let

Grubešičeva je s tem uspehom še povečala prednost na slovenski jakostni lestvici do 12 let in tako z velikim naskokom zaseda 1. mesto v državi. "S tem je tudi že močneje utrdila svoj položaj v slovenski reprezentanci do 12 let, katero sestavljajo 3 najboljše igralke v državi, ki bodo v sezoni 2022 zastopale Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih," je o uspehu povedal njen trener Gregor Ficko. S partnerko Saro Kovačevič sta osvojili tudi naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic, kjer pa do naslova nista oddale niti niza.

(eP)

sevnica
tenis

Pridružite se nam