Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
30.10.2019
08:19
Uroš Šerbec ni več trener RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Rokometaši v 1. in 1.B slovenski rokometni ligi te dni počivajo, prejšnji konec tedna sta bili na sporedu dve reprezentančni tekmi, v tem premoru pa se je s krške klopi poslovil Uroš Šerbec.

Uroš Šerbec ni več trener članske ekipe RK Krško

"Hvala za trud in znanje"

Kot so namreč prejšnji petek sporočili iz krškega kluba, "sta Rokometni klub (RK) Krško in trener Uroš Šerbec sta sporazumno prekinila sodelovanje. Urošu se RK Krško zahvaljuje za trud in znanje, ki ga je dal klubu in mu želi vse dobro v nadaljnji karieri."

Že lani naskakovali prvo ligo, končali četrti

Krški rokometaši so že v lanski sezoni želeli narediti korak naprej in se uvrstiti v 1. slovensko rokometno ligo, pa so ob koncu sezone na eni bolj odločilnih tekem v Izoli visoko izgubili, sezono pa z 39 točkami - 18 zmagami, tremi neodločenimi rezultati in petimi porazi - končali na 4. mestu.

Trenutno peti s sedmimi točkami

Želje so ostale visoke tudi v novi sezoni, ki pa jo niso najbolje začeli. Po sedmih krogih so Krčani na petem mestu 1.B ligaške lestvice, imajo tri zmage, neodločen rezultat in dva poraza, prav zadnji v Črnomlju 30:26 (14:11) je bil očitno ta, ki je odnesel Šerbca.

Šerbec na krški klopi od 18. junija 2018

Uroš Šerbec je na krški klopi sedel od 18. junija 2018, ko so ga v krškem klubu najavili kot novega trenerja članske ekipe. S krškimi rokometaši je v slabi sezoni in pol v 1. B slovenski rokometni ligi osvojil 46 točk, 21 zmag, 4 neodločene rezultate in 7 porazov, krški rokometaši pod njegovim vodstvom pa so v prvenstvu zabili 904 zadetek in prejeli njih 794.

Kako naprej?

Krčani bodo prvo tekmo po novembrskem premoru odigral 9. novembra, ob 19. uri v Krško prihajajo rokometaši RD Herz Šmartno.

(bš)

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam