Skip to main content
V Posavju 8.4° C Sreda, 24. 2024
25.05.2021
16:46
Stadion Matija Gubec, Krško
Foto: arhiv ePosavje
Naslednji četrtek bo v Krškem tekma nogometnih reprezentanc U21, reprezentanc Slovenije in Severne Makedonije. Slovenski selektor Mile Aćimović je razkril seznam povabljenih reprezentantov.

V četrtek v Krškem tekma reprezentanc U21

KRŠKO Selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Milenko Aćimović je v torek razkril seznam igralcev, ki se bodo v nedeljo, 30. maja, zbrali na Čatežu in bodo v četrtek, 3. junija, v Krškem odigrali prijateljsko tekmo z vrstniki iz Severne Makedonije.

"Prišlo je do menjave generacij"

"Prišlo je do menjave generacij, tako da začenjamo novo zgodbo. Ostalo nam je šest fantov, ki so bili del ekipe na Uefa evropskem prvenstvu do 21 let 2021, vsi ostali pa bodo praktično prvič vključeni v mlado reprezentanco Slovenije. Vpoklicati sem želel še nekatere druge nogometaše, vendar so jim udeležbo na tokratni reprezentančni akciji preprečile poškodbe oziroma klubske kvalifikacijske tekme," je ob najavi povabljenih igralcev povedal Aćimović.

Šeško pri članih, se pa v Krško vrača Španring

Na seznamu bi bil tudi še ne 18-letni Radečan Benjamin Šeško, ki pa bo v tem terminu sodeloval na pripravah članske reprezentance pri selektorju Matjažu Keku. Med povabljenimi je na seznamu še en nekdanji član NK Krško, na zelenico Gubca se bo v tej reprezentančni akciji vrnil Mark Španring, član NK Bravo.

"Pred nami je zahtevna tekma"

Aćimović pravi, "da je pred nami zahtevna tekma s Severno Makedonijo, do katere imamo še nekaj časa, da se ustrezno pripravimo. Pomembno je, da se dobro spoznamo in uigramo, saj bo vsaka prijateljska tekma zelo pomembna z vidika novega kvalifikacijskega ciklusa, ki je pred nami." Selektor mlade reprezentance je povabil tri nogometaše letnika 2003.

V kvalifikacijah za EP z Anglijo, Češko, Albanijo, Kosovim in Andoro

Slovenija bo v kvalifikacijah za Uefa evropsko prvenstvo U21 2023 igrala v skupini B skupaj z Anglijo, Češko, Albanijo, Kosovim in Andoro. Prijateljska tekma med mladima reprezentancama Slovenije in Makedonije bo v četrtek, 3. junija, od 16. ure naprej v neposrednem televizijskem prenosu na Sportklubu.

Povabljeni igralci:

Amir Feratović (Roma / ITA), Kai Cipot (Mura), Klemen Hvalič (Empoli), Žan Luk Leban (Everton), Tjaš Begić (Gorica), Gašper Pečnik (Aluminij), David Flakus Bosilj (Aluminij), Rok Maher (Bravo), Mark Španring (Bravo), Žan Trontelj (Bravo), Dušan Stojinović (Celje), Maj Rorič (Celje), Dario Kolobarić (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Benjamin Markuš (Domžale), Aljoša Matko (Maribor), Vid Koderman (Maribor), Martin Turk (Parma / ITA), Aljaž Casar (Rheindorf / GER), Michael Pavlović (Olimpija), Enrik Ostrc (Olimpija), Gal Kurež (Olimpija), Nik Prelec (Sampdoria).

(eP)

krško
nogomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja