Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
11.06.2020
13:55
NK Brežice
Grafika: ePosavje.com
V Nogometnem klubu Brežice imajo novega predsednika kluba, pa tudi novega trenerja članske ekipe.

Peter Gramc novi predsednik NK Brežice 1919

BREŽICE V brežiškem drugoligašu imajo novo vodstvo. Na mestu predsednika kluba je Jureta Pezdirca zamenjal Peter Gramc, ki je v zadnjem letu opravljal funkcijo športnega direktorja. Kot je v prvem intervjuju poudaril novi presednik, "je vodstvena ekipa ostala skoraj enaka, samo delo smo si razporedili majčkeno drugače. Ravno zato nisem imel nikakršnih težav pri sprejemu te odločitve in izziva, ker sem prepričan, da smo trenutno najboljša ekipa, ki bo v teh časih morala krepko pljuniti v roke, da bo krmarila to ladjo uspešno skozi vse razburkane vode."

"V zadnjih letih smo postali resno podjetje"

Kakor dodaja, "so NK Brežice 1919 postale v zadnjih letih s proračunom četrt milijona evrov resno podjetje, resen klub. Seveda nastopanje v drugi ligi to tudi zahteva. V prihodnjih letih se bomo morali potruditi, da to ohranimo in tudi nadgradimo." V Brežicah jim je uspelo na glavnem igrišču postaviti razsvetljavo, v naslednjih tednih pa jih čaka še začetek gradnje velikega igrišča z umetno travo, razsvetljavo in tribunami.

Nov trener članske ekipe je Rok Zorko

V brežiškem drugoligašu so opravili menjavo tudi na mestu trenerja članske ekipe, ki nastopa v 2. slovenski nogometni ligi. Dosedanjega trenerja Simona Sešlarja je zamenjal Rok Zorko. "Simon je naredil fantastično delo. Je oseba, ki je pustila pozitiven vtis name kot človeka in tudi na naš klub. Čeprav je bil pri nas kratko obdobje, nam je vsem hitro prirasel k srcu. Vendar so se naše skupne poti žal razšle. Za sodelovanje v nadaljevanju smo se dogovorili z Rokom Zorkom, ki mislim, da se je več kot izkazal do sedaj v nogometu. V Posavju in širše," ob tem pravi predsednik kluba Peter Gramc.

Zorko: "Glavni cilj naslednje sezone je obstanek v ligi"

"Veseli me, da sem dobil priložnost za delo v članski ekipi NK Brežice 1919. Nivo druge lige je zelo visok, liga je zelo močna in za uspešno delovanje ekipe je potrebno izpolniti več pogojev. Zavedam se odgovornosti funkcije, k novemu projektu pristopam s cilji, ki so usklajeni z vizijo vodstva kluba. Glavni cilj naslednje sezone je obstanek v ligi, dolgoročno želimo s posavskimi igralci na igrišču postati stabilen članski drugoligaš," pa je ob tem povedal Zorko. Kot dodaja, "bo ključnega pomena na tej poti nova infrastrukturna pridobitev novo veliko igrišče z umetno travo, ki bo končano poleti in nam bo omogočalo izjemne pogoje za treninge skozi celotno leto, še posebej pa bo pridobitev pomembna pozimi. To je eden ključnih predpogojev za uspešno delo tudi vseh ostalih klubskih selekcij."

(bš)

brežice
nogometni klub brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja