Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
05.01.2022
18:13
Nejc Cehte
Foto: RZS
Člani slovenske rokometne reprezentance so na pripravah v Zrečah v torek pozdravili novo (staro) ime, v nadaljevanju priprav na evropsko prvenstvo se jim je pridružil še četrti posavski rokometaš.

Cehte še četrti posavski rokometaš v reprezentanci

ZREČE Slovenski rokometaši se v Zrečah pripravljajo na evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem. Do začetka prvenstva jih čakata še dve pripravljalni tekmi z Italijani, prva tekma bo že zvečer v Trbovljah. V Zrečah sta se reprezentančni zasedbi po novem letu priključila slovenska predstavnika v nemškem državnem prvenstvu, Miha Zarabec in Urh Kastelic. Zaradi poškodbe dlani na tekmi proti Hrvaški je reprezentanco zapustil Tadej Kljun, na položaju desnega zunanjega pa ga je zamenjal Nejc Cehte.

"V čast mi je zastopati svojo državo"

Brestaničan je v dresu z državnim grbom do sedaj zbral 37 nastopov, 29-letni član TSV Hannovra ob tem pravi, da ga je vabilo v reprezentanco razveselilo. "V čast mi je zastopati svojo državo. Upam, da se bomo držali načrtov in dosegli rezultat, ki si ga želimo. Imel sem nekaj več dopusta kot ostali, a moram to nadoknaditi v naslednjih dneh. Predvsem moram z ekipi priti v stik v taktičnem smislu. Od tekme z Italijo pričakujem borbo in zmago," pravi Cehte.

(eP)

rokomet
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja