Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
28.08.2019
13:28
Foto: arhiv ePosavje
Planinsko društvo Lisca Sevnica organizira športno tekmovalno in pohodno-rekreativno prireditev, 5. Sevniški planinski maraton 2019.

Sevniški planinski maraton 2019

SEVNICA Sevniški planinski maraton ponuja pestro izbiro tekmovalnih "trail" in pohodnih izzivov za vse starostne skupine. Ponuja izzive vztrajnim pohodnikom, "trail" tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno-kulturno-zabavno preizkušnjo najmlajšim, ki jih spodbujamo k zdravem načinu življenja z gibanjem v naravi. Med teki in pohodi spoznavamo številne naravne vrednote in kulturne zanimivosti (cerkve, gradove, običaje…). Prireditev je tekmovalnega in rekreativnega značaja, poudarek pa je na gibanju in druženju.

V soboto, 31. avgusta, v Sevnici

Sevniški planinski maraton 2019 bo potekal v soboto, 31. avgusta 2019, s štartom in ciljem na igrišču pri Športnem domu Sevnica, Prvomajska ulica 15a, 8290 Sevnica.

Na prireditev so se prijavili nekateri najboljši slovenski gorski/trail tekači/ice (Marjan Zupančič, Miran Cvet, Robi Lendaro, Mojca Koligar...).  Štart 45 km (Gamsove) poti je ob 7.00 (najhitrejšega pričakujejo v cilju ob cca. 11.30), štart 18 km (Lisjakove) poti pa ob 8.00 (najhitrejšega pričakujejo v cilju okoli 9.30). Skupna podelitev bo ob 15.00.

Vabljeni v Sevnico v Posavje na edinstveni tekmovalni in rekreativno-pohodni športni dogodek za vse generacije.

Na Lisco

Poti vodijo pretežno po markiranih planinskih poteh po gozdovih, travnikih, grebenih s čudovitimi razgledi, mimo izjemnih kulturnih in naravnih znamenitosti. Posebej zanimivo je območje Lisce (948 m), najbolj priljubljene izletniške točke v Posavju. Na poteh bodo kontrolne točke z okrepčili, kulturnim programom, animacijami za najmlajše.

Začetek in konec pri bazenu in Športnem domu

Po prihodu na cilj se bodo udeleženci lahko osvežili na bazenu Sevnica ali pri Športnem domu Sevnica, kjer bo poskrbljeno za hrano in pijačo, in se udeležili številnih športno-animacijskih aktivnosti. Po podelitvi nagrad in priznanj bo kulturno-zabavni program.

(Planinsko društvo Sevnica, Ansat TV, bš, eP)

sevnica
napovednik

Pridružite se nam