Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
08.06.2021
21:38
Pred začetkom Dirke po Sloveniji
Foto: Sportida
V sredo se bo na Ptuju začela letošnja Dirka po Sloveniji, ki bo v petek povsem posavsko obarvana. Pred začetkom dirke so svoje občutke predstavili trije favoriti za skupno zmago.

Pogačar: "Bomo videli, kakšne bodo noge"

Tadej Pogačar iz ekipe UAE Team Emirates in aktualni zmagovalec Dirke po Franciji svojih ambicij na slovenski pentlji ne skriva: "Za našo ekipo in zame je to pripravljalna Dirka za Francijo, forma je po videnem na treningu v redu. Na dirki Po Sloveniji sem bil vedno blizu odra za zmagovalce, zdaj pa si zagotovo želim zmagati. Bomo videli, kakšne bodo noge."

Odločitev za nastop v Sloveniji je padla že pred časom, kot je Tadej sam pojasnil: "Po zadnji dirki sem imel čas za počitek in medijske obveznosti, nato pa smo si ogledali trase Toura in šli na višinske priprave. Kriterij Dauphine je bil v prvem planu, a dirka Po Sloveniji je bila stalno zraven kot dobra možnost. Približno dva meseca nazaj smo se odločili za Slovenijo, saj je bilo tako več časa za zgoraj našteto, prav tako pa mi je tudi v užitek dirkati tukaj."

Mohorič: "Smo maksimalno motivirani in osredotočeni na rezultat"

Matej Mohorič, ki je v petek dvakrat odkolesaril vzpon na Sremič, dodaja, da je kot Slovenec izredno ponosen, da lahko dirka pred domačimi navijači. "V ekipi imamo tudi nekaj osebja in sponzorjev iz Slovenije, zato smo maksimalno motivirani in osredotočeni na rezultat. Na srečo mi padec na Giru ni pustil posledic, spremenili pa smo prvotni načrt, po katerem bi šli iz Italije direktno v Francijo. Po padcu smo imeli več časa in odločili smo se, da bomo zadnje priprave opravili na dirki Po Sloveniji."

Ulisi: "Tadej je v vlogi liderja"

Branilec zmage iz leta 2019 Diego Ulissi, sicer Pogačarjev moštveni kolega, ima za seboj težko zimo, zdaj pa znova išče pravo tekmovalno formo. "Vedno sem vesel, ko pridem v Slovenijo, z njo me povezuje veliko lepih spominov. Zima ni bila najboljša, zato sem najprej vesel, da sploh lahko dirkam, upam pa na močne noge. Na dirko smo prišli z močno ekipo, skupaj smo tukaj slavili že trikrat. Tadej je v vlogi liderja na dirki, vendar bomo videli kako se bo dirka razvijala in bomo morda taktiko tudi spreminjali," je povedal na Ptuju.

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

Dirka po Sloveniji 2021

Od 9. do 13. junija bodo na 27. izvedbi Dirke po Sloveniji na slovenskih cestah nastopili najboljši svetovni kolesarji, tudi zmagovalec lanske Dirke Po Franciji Tadej Pogačar. Tretja etapa bo povsem slovenska, začela se bo v Brežicah in po 165,8 kilometrih končala v Krškem. 

V petek, 11. junija, na posavski cestah

"Etapa bo izredno zanimiva, kajti ekipe bodo branile izplen iz druge etape. Zaradi vzpona na Sremič, ki kolesarje čaka 20 km pred ciljem, zaključek etape ne ustreza nikomur. Pretežak je za sprinterje in prelahek za gorske specialiste. V tej etapi je mogoče vse, uspešen beg, sprint glavnine in celo boj za zeleno majico," so etapo napovedali na uradni spletni strani.

dirka po sloveniji
kolesarstvo

Pridružite se nam

Zadnje novice