Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
06.10.2020
10:09
Stanko Verstovšek, svetovni rekord
Foto: arhiv ePosavje
Stanko Verstovšek iz Zidanega Mosta je od petka od 12. ure do 12. ure naslednjega dne v okolici Dobrovnika v Prekmurju postavil nov svetovni rekord v 24-urnem kolesarjenju.

Stanko Verstovšek v 24 urah prekolesaril 914 kilometrov

S povprečno hitrostjo 38 kilometrov na uro

DOBROVNIK Verstovšku je do sobote do 12. ure uspelo na 20 kilometrov dolgem krogu, pod nadzorom mednarodnih sodnic ter v skladu s strogimi pravili WUCA (World Ultracycling Association), prekolesariti 914,02 kilometrov. Posavski kolesar je tako podrl svetovni rekord in je prejšnjega 896,2 km, ki ga je imel v lasti avstrijski ultra kolesar Christoper Strasser, izboljšal za slabih 18 km.

Fotogalerija (Foto: arhiv Stanislava Verstovška):

Kolesarsko kariero je začel v sevniškem klubu

Stanislav Verstovšek je član JB Teama iz Novega mesta, svojo kolesarsko kariero pa je pred osmimi leti pričel v Kolesarskem društvu Sevnica. Kot so sporočili iz njegovega tabora, je doslej največji uspeh dosegel leta 2019 na Evropskem prvenstvu v kolesarjenju v 24 urah, kjer je osvojil prvo mesto ter s tem naslov evropskega prvaka.

Stanislav Verstovšek

Četrti Zemljan, ki mu je v 24 urah uspelo prekolesariti več kot 900 kilometrov

In sploh prvi, ki mu je to uspelo na cesti

"Ravno ta uspeh je bil povod, da sta se s trenerjem mag. Alešem Suhadolnikom iz Sežane odločila, da poizkušata z naskokom na zgoraj opisani svetovni rekord," so še sporočili iz tabora novega svetovnega rekorderja. Stanislav Verstovšek je s tem postal šele četrti Zemljan, ki je v 24 urah uspel prekolesariti več kot 900 kilometrov ter prvi, ki mu je to uspelo na cesti. Prejšnji trije rezultati nad 900 km so bili doseženi na velodromu, oziroma zunanji pisti.

(bš)

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja