Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
11.05.2022
08:58
Foto: KD Tanin Sevnica
Kolesarji sevniškega Tanina bili pretekli vikend aktivni kar na štirih dirkah v treh državah.

Kolesarji sevniškega Tanina aktivni tudi v minulem vikendu

SEVNICA V soboto se je Leon Klopčič kot član reprezentance udeležil dirke za Veliko nagrado Pieve del Grappa in zasedel 43. mesto V nedeljo so se starejši mladinci udeležili dirke v Furlanskem Rosacu, kjer je Leon Klopčič zasedel odlično sedmo mesto, Maj Starič je bil petnajsti, Klemen Jančič je končal na 37. mestu.

Cestno državno prvenstvo prvenstvo

Ob vznožju smučišča Gače je v nedeljo prvič potekalo cestno državno prvenstvo za dečke in deklice ter mlajše mladinke. Podelili so naslove sedmim državnim prvakom. Na zahtevni krožni dirki z dolžino kroga Gače, Komarna vas, Gače je tekmovalo preko 200 kolesarjev, nastopili so tudi mlajši mladinci, starejše mladinke in članice, za katere dirka ni štela za državno prvenstvo.

V konkurenci dečkov B je Bor Rainer osvojil 19. mesto, med Dečki A je Maj Repovž pripeljal do 17. mesta, Vik Starič je končal na 26. mestu, Grega Muhič pa na 27. mestu. Med starejšimi mladinkami je Katarina Jančič končala tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu.

Podlesnik na dirki na Češkem

Grega Podlesnik je kot stalni član prve mladinske reprezentance od četrtka do nedelje nastopal na eni največjih mladinskih dirk v Evropi, na češki Dirki miru za mladince. V izjemni konkurenci in težkih vremenskih razmerah je po štirih etapah zasedel 63. mesto. Podlesnik bo zdaj začel s pripravami na veliko dirko na velodromu konec meseca v češkem Brnu.

kd tanin sevnica
sevnica

Pridružite se nam