Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
22.07.2019
14:06
Foto: Strelski klub Brežice
Minulo soboto in nedeljo je na edinem slovenskem sodobnem strelišču za 25-metrske discipline v Pragerskem potekalo še zadnje dejanje tekoče sezone v športnem streljanju.

Za konec domače tekmovalne sezone srebro Pie Srpčič

BREŽICE Neposrečen datum tekmovanja sredi dopustniškega julija in nepripravljenost številnih strelskih društev na delo skozi poletni čas je povzročil, da je bila udeležba na državnem prvenstvu v najbolj dinamičnih in atraktivnih disciplinah tega športa, to je na razdalji 25 metrov precej skromna. Dosežki strelk in strelcev so opozorili tudi na veliko razliko med klubi, ki imajo na voljo 25-metrsko strelišče in tistimi, ki ga nimajo. Mednje žal sodijo tudi Brežice, katerih treningi temeljijo na iznajdljivosti in improvizaciji, pa še to samo ob lepem vremenu. Majsko vadbo jim je odpihnil dež, samo junij in del julija pa ni zadoščal za zadosti dobro pripravljenost.

Kranjčiču se je medalja izmuznila v zadnji seriji

Uradno medaljo je tako z osvojitvijo 2. mesta osvojila samo brežiška mladinka in lanska državna prvakinja Pia Srpčič, neuradno (zaradi ne zadosti številne konkurence) pa so brežiške mladinke dosegle ekipno zmago, člani s hitrostrelno pištolo pa so bili drugi. Mateju Krajnčiču se je v disciplini hitrostrelna pištola medalja izmuznila v zadnji seriji petih strelov v času štirih sekund. Do tedaj je bil ves čas na drugem mestu. Na prvenstvu je sodelovalo 18 klubov, na stopničke pa so stopili predstavniki sedmih.

Trije Brežičani za reprezentanco

Anže Gmajnič, Pia Srpčič in Sara Ščuri bodo od 7. do 11. avgusta zastopali barve Slovenije na mednarodnem mladinskem tekmovanju v češkem Plznu.

Rezultati:

pištola 25m, mladinke:

  • 2. Pia Srpčič 486, 4. Urška Gmajnič 441, 5. Sara Ščuri (vse Brežice) 366;
    ekipno: 1. Brežice (Srpčič, Gmajnič, Ščuri) 1293;

standardna pištola, člani:

  • 5. Marko Pšeničnik 509, 10. Matej Krajnčič (oba Brežice) itd.;
    ekipno: 4. Brežice (Pšeničnik, Krajnčič, Kostrevc) 1500;

mladinci:

  • 6. Anže Gmajnič (Brežice) 389;

hitrostrelna pištola:

  • 4. Matej Krajnčič 6 (499), 5. Marko Pšeničnik 5 (475), 8. Robert Ferenčak (449), 9. Anže Gmajnič (vsi Brežice) 417;
    ekipno: 2. Brežice (Krajnčič, Pšeničnik, Ferenčak) 1423

E.S.

strelski klub brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja