Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
28.05.2021
21:09
Dobrodelno okoli Slovenije
Foto: Sportida
Slovenska karitas, se je v sklopu programa YoungCaritas Slovenije konec aprila 2021 pridružila akciji Dobrodelno okrog Slovenije (DOS).

V dveh dneh zbrali za 12 koles, do konca akcije še za dodatnih 20

Dobrodelno okrog Slovenije (DOS) je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko so s cestnimi kolesi prekolesarili traso okrog celotne Slovenije v skupni razdalji 1225 kilometrov. Lani so projekt uspešno izpeljali prvič, ko sta ultramaratonska kolesarja Dami Zupi in Alojz Poglavc traso odpeljala v enem kosu, nepretrgoma.

V petih dneh povezali Slovenijo

Letošnjo dirko so razdelili na 5 etap in v petih dneh povezali Slovenijo. Med kolesarjenjem so pod sloganom Pot za srečo otrok zbirali sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin in že v prvih dveh dneh projekta izpolnili začrtan cilj, zbrali so sredstva za 12 koles. Z donacijami do sredine maja so zbrali toliko sredstev, da so lahko to število koles povečali na 32. 

Kolesa za otroke od 9 do 17 let

"Tisti otroci in mladostniki iz socialno ogroženih družin, ki bodo ta kolesa prejeli, so že izbrani in prihajajo iz vseh koncev Slovenije. Iz vsake Škofijske karitas po dva otroka. Polovica je deklic in polovica dečkov v starostnem razponu od 9 do 17 let," je ob uspešnem zaključku za ePosavje.com povedal Dami Zupi.

(eP)

krško
kolesarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja