Skip to main content
V Posavju 5.9° C Torek, 23. 2024
28.09.2021
08:43
Pionirji, Atletski klub Brežice, reprezentanca
Foto: Atletski klub Brežice
V zadnjih dveh mesecih so atletinje in atleti Atletskega kluba Brežice zabeležili odlične rezultate in v vitrine kluba pospravili nove medalje s kar osmih različnih tekmovanj doma in na tujem.

Brežiški atleti uspešni v avgustu in septembru

Urbanč v Srbiji postavil državni rekord za mlajše mladince

Na Balkanskem prvenstvu v Srbiji se je sredi avgusta se posebej izkazal metalec Jakob Urbanč, ki je 5kg kladivo zalučal 74,12m daleč, ker je novi državni rekord za mlajše mladince. S tem metom je osvojil prvo mesto in domov prinesel zlato medaljo. Tim Breznikar je v teku na 1500m osvojil 7. mesto.

Na Svetovnem prvenstvu za gluhe in naglušne v Lublinu na Poljskem je Leja Glojnarič v metu kopja osvojila 5. mesto. Na ekipnem državnem prvenstvu za mlajše mladinke in mladince v novi Gorici je Jakob Urbanč zmagal v metu kladiva. Ula Bohorč je v skoku s palico osvojila 2. mesto, s 4. mestom se je v teku na 800m izkala tudi Ajda Slapšak.

Državno ekipno člansko prvenstvo v Ljubljani

V Ljubljani je 10. in 11. septembra potekalo ekipno državno člansko prvenstvo. Brežiški metalci kladiva so poskrbeli za kar dve uvrstitvi na zmagovalni oder. Zmage se je veselil Jan Lokar, na tretjem mestu pa je tekmovanje končal Jakob Urbanč. Novih stopničk se je veselila tudi Ula Bohorč, ki je tekmovanje v skoku s palico končala na 3. mestu. Pri moškem skoku s palico je Peter Gričar Vintar zasedel 4. mesto.

Teden dni pozneje je na številčna ekipa Atletskega kluba Brežice z državnega prvenstva za pionirke in pionirje prinesla pet kolajn. Leandro Krkalič je osvojil srebrno kolajno v metu kladiva, ker je bila tudi najboljša brežiška uvrstitev. Na tretjo stopničko so se uvrstili Matic Tršelič v skoku s palico, Tinkara Omerzu v metu kopja, Zala Kovačič v metu kladiva in Katarina Sadek v skoku s palico.

Zala Kovačič

Zala Kovačič druga na dvoboju reprezentanc

Čakovec

V nedeljo, 26. septembra je v Čakovcu potekal ekipni pionirski dvoboj reprezentanc Slovenije in Hrvaške do 16 let. Zala Kovačič je osvojila 2. mesto v metu kladiva, Tinkara Omerzu je v teku na 100m z ovirami osvojila 4.mesto, na tekmovanju sta v skoku s palico nastopila tudi Matic Tršelič in Katarina Sadek.

Novo mesto

Dan pred tem sta v Novem mestu ponovno odlično nastopila Jakob Urbanč in Ula Bohorč. Jakob je v metu kladiva zasedel 2. mesto, Ula pa je tekmovanje v skoku s palico končala na 3. stopnički. Na istem tekmovanju je Ula nastopila tudi v metu kopja, kjer je zasedla 5. mesto.

Maribor

Uspešne nastope minulega vikenda pa so na državnem prvenstvu za pionirke in pionirje U12 in U14 zaključili najmlajši brežiški atleti. Leon Vahčič je teku na 60m osvojil zelo vzpodbudno 8. mesto. V kategoriji U14 je Zarja Bončič osvojila bronasto medaljo v skoku v višino. Nastopili sta še Naja Špolar v teku na 200m z ovirami ter Mia Jurman v teku na 1000m. Punci sta zasedli 11. mesto.

(bš, eP)

atletski klub brežice
atletika
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi