Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
18.01.2021
14:10
Zimska plesna produkcija Plesnega kluba Lukec Krško
Foto: Plesni klub Lukec Krško
Leto 2020 je bilo tudi za plesalce Plesnega kluba Lukec zelo posebno, saj so morali improvizirano kar štiri mesece izvajati svoje treninge.

Zaključna zimska produkcija Plesnega kluba Lukec Krško

V nadaljevanju v izvirniku objavljamo zapis iz Plesnega kluba Lukec Krško.

Ostali smo tudi brez večine tekmovanj in festivalov doma in v tujini, ki se jih naši plesalci tako radi udeležujejo. V februarju nam je uspelo zvesti naš festival v Brežicah, ki je bil eden izmed zadnjih plesnih tekmovanj, preden so se zaradi koronavirusa pričeli vladni ukrepi, ki so med drugim zaprli tudi naše plesne dvorane. 

V septembru smo uspešno pričeli z novo plesno sezono, skupine so se lepo napolnile in začeli smo z rednimi treningi. Prav tako smo pričeli z izvajanjem plenih krožkov na osnovnih šolah Krško, Senovo, Koprivnica, Bizeljsko, Sevnica,  Tržišče, Boštanj in Krmelj. Z oktobrom smo se razveselili tudi nove plesne dvorane v središču Brežic, ki je prebudila utrip starega mestnega jedra Brežic, prav tako pa so se je izredno razveselili vsi udeleženci naših klubskih programov v Brežicah. Na žalost smo v novi plesni dvorani plesali zgolj 15 dni in sledila je ponovna prepoved izvajanja naše dejavnosti. 

Tokrat se nismo ustavili niti za trenutek in naše programe smo že naslednji dan začeli izvajali preko video treningov za vse naše člane. Kljub temu, da je bilo to zelo težko obdobje, tako za otroke kot tudi starše, smo uspeli v spletnih trenigih do konca decembra obdržati okoli 200 aktivnih vadečih, ki so redno vsak teden izvajali treninge. Skupaj z mentorji Vaneso Krenker, Lukom Vodlanom, Dajano Pungaršek, Deo Micić in Mihom Poznič, smo ponosni, da nam je kljub težkim razmeram uspelo motivirati toliko vadečih. Nekaj od njih je prispevalo tudi svoje video nastope, ki smo jih združili v Zimsko video produkcijo PK Lukec za katero sta zamisel in izvedbo prispevala naša člana Matic Bogolin in Dea Micić.

V leto 2021 smo se podali s pozitivnimi mislimi in trenutno preizkušamo na različne in zanimive načine motivirati čim več naših članov, da ostanejo skupaj z nami aktivni in v gibanju, saj smo prepričani, da vsakodnevno aktivno udejstvovanje, pripomore k krepitvi našega imunskega sistema. 

Plesni klub Lukec Krško

plesni klub lukec
krško
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja