Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
16.12.2019
09:02
Foto: Strelska zveza Slovenije
Svoj drugi naslov najboljše pionirke leta 2019 je osvojila Radečanka Zoja Kalin, članica Strelskega društva Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

Tojna krona v letu 2019

Zoja nadaljuje z osvajanjem odličij na državnih prvenstvih, saj si je po dveh posamičnih in dveh ekipnih odličjih v letu 2018, v letu 2019 nadela trojno krono in postala državna prvakinja s serijsko zračno puško, državna prvakinja s serijsko malokalibrsko puško 50m leže in serijsko malokalibrsko puško 50m v trojnem položaju.

K trem posamičnim zlatim odličjem pa je dodala še naslov ekipne državne prvakinje z malokalibrsko puško v obeh disciplinah in ekipne državne podprvakinje (skupaj s sestro Izo Kalin in Niko Zupanc) s serijsko zračno puško. Sestri Kalin in Zupančeva so prejele bronasto plaketo za dva ekipna državna rekorda.

Sicer je bila Zoja zelo uspešna tudi v državni pionirski ligi, kjer je v izjemno izenačenem boju za vrh z dvema zmagama in dvema tretjima mestoma osvojila še skupni naslov ligaške prvakinje za leto 2019.

Družinsko veselje je ob Zojinem uspehu dopolnila še sestra Iza z osvojenim 4. mestom v skupnem seštevku, na kar je oče dvojčic, Marjan Kalin, ki je obenem tudi njun trener, zagotovo ponosen, saj mladi športnici krojita sam slovenski strelski vrh.

FOTOGALERIJA (Foto: Strelska zveza Slovenije):

SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem že dvanajstič najboljše

Ob 39. izboru najboljšh tekmovalcev, najboljšega društva in športne poteze leta 2019, ki je potekal v sredo, 11. decembra, je Strelska zveza Slovenije v Dobu pri Domžalah prizanje izročila tudi Zojinemu društvu, SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, ki se je izkazalo kot najboljše v ekipni konkurenci (s puško in pištolo) in to lovoriko osvojilo že dvanajstič.

(Doroteja Jazbec)

fotogalerija
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja