Skip to main content
V Posavju 5.2° C Četrtek, 28. oktober 2021
05.03.2021
08:42
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju februarja dogajalo na gospodarskem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled februarja dogajanja v oddaji Gospodarstvo v Posavju.

Gospodarstvo v Posavju, februar 2021

OPPN za sončno elektrarno HE Brežice

V marcu 2020 je bila uspešno zaključena izgradnja sončne elektrarne na strehi poslovne stavbe družbe Hidroelektrarne ob spodnji Savi, sledi pa ji še izgradnja največje sončne elektrarne v Sloveniji, ki bo postavljena ob pretočni akumulaciji HE Brežice. Na seji Občinskega sveta Občine Brežice so sprejeli predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za njeno umestitev v prostor.

Odziv HESS-a na zaustavitev gradbenega dovoljenja za HE Mokrice

Upravno sodišče je po navedbah Društva za preučevanje rib Slovenije februarja sklenilo, da do pravnomočne odločitve ne more biti izdano gradbeno dovoljenje za HE Mokrice na podlagi izpodbijane vladne odločbe o prevladi javne koristi - obnovljivih virov energije nad javno koristjo ohranjanja narave iz decembra lani. Kako so se na odločitev odzvali v družbi Hidroelektrarne na spodnji Savi? Pogovarjali smo se z vodjo projekta HE Mokrice.

Novinarska konferenca GEN energija

V Skupini GEN so leto 2020 kljub zahtevnim razmeram končali uspešno. V lanskem letu so naredili tudi pomembne korake pri projektu drugega bloka jedrske elektrarne, oddali in dopolnili so vlogo za energetsko dovoljenje.

Občinski svet Krško o lokalnem namakalnem sistemu

Člani krškega občinskega sveta so na januarski seji sprejeli osnutek odloka o namakalnih sistemih v občini. Novela Zakona o kmetijskih zemljiščih namreč določa, da je upravljanje, vzdrževanje in delovanje lokalnih namakalnih sistemov lokalna javna služba.

Obnova Tončkovega doma na Lisci

Za konec pa še v Sevnico. Občina je pričela izvajati dva projekta, ki se navezujeta na nadaljevanje razvoja Lisce. Vključujeta ureditve obeh nadstropij Tončkovega doma, s čimer bo nastanitveni del doma v celoti obnovljen.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
video
eposavje tv

Pridružite se nam