Skip to main content
V Posavju 18.3° C Sobota, 13. avgust 2022
29.04.2021
11:16
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju marca dogajalo na gospodarskem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled februarja dogajanja v oddaji Gospodarstvo v Posavju.

Gospodarstvo v Posavju, marec 2021

S čolnom na električni pogon po pretočni akumulaciji HE Brežice

V podjetju Partner, ki je del skupine Hidroelektrarne na spodnji Savi izvajajo specialne batimetrične meritve oz. snemanje rečnega dna reke Save na pretočnih akumulacijah verige spodnjesavskih hidroelektrarn. Za to uporabljajo posebno namensko plovilo na električni pogon.

Obnova vodovodnega stolpa v Brežicah

Potem ko je Občina Brežice lani uredila lastniška razmerja, je nedavno pridobila še gradbeno dovoljenje za projekt obnove vodovodnega stolpa. Simbol mesta kot občine želi obnoviti in urediti kot razgledno točko ter s tem ponuditi domačim in tujim obiskovalcem novo turistično doživetje.

Pogovor s Cvetkom Sršenom

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je 10. marca letos za novega predsednika uprave imenoval Leskovčana Cvetka Sršena. Z njim smo se pogovarjali o prioritetah v novem mandatu, večjih projektih in izzivi, s katerimi se sooča Telekom Slovenije. 
 

Eko dan na OŠ Leskovec pri Krškem

Četrtošolci leskovške osnovne šole so konec marca podrobneje spoznavali okolje. V sodelovanju z družbo Kostak so namreč pripravili Eko dan z aktivnostmi na temo vode in odpadkov.

(eP)

eposavje tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi