Skip to main content
V Posavju 3.5° C Četrtek, 28. oktober 2021
01.03.2021
11:42
Iz naših občin - Krško
Grafika: ePosavje TV
V februarskem pregledu dogajanja v občini Krško tudi o osnutku pokrajinske zakonodaje, lokalnem namakalnem sistemu, novih oskrbovanih stanovanjih in smučišču na Planini.

Iz naših občin - Krško, februar 2021

Osnutek pokrajinske zakonodaje seja v Krškem

Krški občinski svetniki so razpravljali o osnutku nove pokrajinske zakonodaje. Svetniki so se strinjali z mnenjem, da Posavje mora imeti svojo pokrajino.

Občinski svet Krško sprejel osnutek odloka o namakalnih sistemih

Člani krškega občinskega sveta so prav tako sprejeli osnutek odloka o namakalnih sistemih v občini. Novela Zakona o kmetijskih zemljiščih namreč določa, da je upravljanje, vzdrževanje in delovanje lokalnih namakalnih sistemov lokalna javna služba.

Nova oskrbovana stanovanja v Krškem

V neposredni bližini krškega doma starejših občanov so končali z gradnjo stanovanjske stavbe z 29 oskrbovanimi stanovanji za občane starejše od 65 let. Stanovanja so namenjena in prilagojena starejšim, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje.

Sprejem stanovalcev v domove za starejše

Domovi za starejše spet sprejemajo nove stanovalce. Stiska starejših in njihovih svojcev je v tem času precejšnja, kar se ponekod odraža po večjem povpraševanju po prostih posteljah.

Smučišče na Planini v Podbočju

Več kot petnajst let je že, odkar na Planini v Podbočju smučišče ne obratuje več. Na to obiskovalce opominjata opustošena gostinska koča in nekaj stometrska žičnica. Bili so načrti za obuditev smučišča oz. za vzpostavitev letno-zimskega rekreacijskega centra, a se na koncu niso uresničili, želja po tem pa še vedno obstaja.

Učenci prve triade znova v šolah

Po večmesečnem pouku na daljavo so se v šole sprva vrnili vsi učenci od prvega do tretjega razreda. Poglejmo, kako je bilo na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško.

(eP)

krško
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja