Skip to main content
V Posavju 18.9° C Sobota, 13. avgust 2022
30.04.2021
08:23
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju marca dogajalo na kulturnem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled marčevskega dogajanja v oddaji Kultura v Posavju, ki je na sporedu na ePosavje TV.

Kultura v Posavju, marec 2021

Adam Bohorič: Proste zimske urice o latinskokranjski slovnici

V Mestnem muzeju Krško je bila na ogled razstava Adam Bohorič: Proste zimske urice o latinskokranjski slovnici. Gre za razstavo originalnega Bohoričevega dela in predstavlja sklepno dejanje Bohoričevega leta.

Razstava Vladimirja Lebna na Gradu Rajhenburg

Na Gradu Rajhenburg je na ogled razstava Iz rok v usta vizualnega umetnika Vladimirja Lebna, ki svoje delovanje realizira v slikarstvu, ilustraciji, animaciji in lesenih objektih. Tokrat se predstavlja z nekaterimi slikarskimi serijami, ki zaznamujejo njegovo delovanje zadnjih nekaj let ter novimi, še nerazstavljenimi deli, na katerih kot glavni protagonisti nastopajo živali.

Razstava Društva likovnikov Krško OKO Zaznamovani čas

V krški dvorani v parku so na ogled postavili razstavo članov slikarske sekcije Društva likovnikov Krško OKO z naslovom Zaznamovani čas.

Izgradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško

Izgradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško dobro napreduje. Kletni prostori so gradbeno dokončani, marca pa so potekala betonska dela v pritličju objekta.

Robert Petan

Vsestranskega glasbenega ustvarjalca Roberta Petana posavsko in širše občinstvo pozna kot kantavtorja, člana številnih glasbenih zasedb, pa tudi kot pisca glasbe za svoje glasbene kolege. Obiskali smo ga v studiu v Brežicah.

Naš TV program lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih, ki so prisotni v našem okolju:

  • Telemach - programsko mesto 735
  • T2 - programsko mesto 311
  • Telekom - 676 ·
  • A1 - Kombo in starejših paketi – prog. mesto 359 / xplore TV platforma: programsko mesto 327
  • Omrežje d.o.o. – programsko mesto 145

(eP)

eposavje tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja