Skip to main content
V Posavju 22.7° C Ponedeljek, 23. maj 2022
24.06.2020
16:31
Pogovor, Ansat d.o.o.
Grafika: ePosavje.com
Podjetje Ansat d.o.o. je trenutno v postopku prodaje – kaj to pomeni za obstoječe naročnike in kako bodo spremembe vplivale na programsko shemo.

Pogovor z direktorjem podjetja Ansat d.o.o.

V torek ob 20.30 uri

Pogovarjali smo se z direktorjem podjetja Tomijem Horvatom, ki je predstavil trenutno situacijo in tudi načrte za naprej.

"Proces konsolidacije trga"

"Za nekoga je morda postopek prodaje presenečenje, za nas v telekomunikacijah ni presenečenje.. V državi namreč zadnje tri leta poteka proces konsolidacije trga. Podobno se je pred leti to dogajalo v trgovinskem sektorju. Vsi vemo, koliko je po vaseh  bilo pred leti majhnih trgovnin. Pa so se veliki odločili, stopili skupaj in nekje v letu, dveh to konsolidirali. Danes praktično ni manjših trgovin, ostlai so veliki trgovski centri. Podobna analogija se dogaja na slovenskem telekomunikacijskem trgu," ob tem pove Horvat.

"Konsolidacija na principu količinskih popustov"

Pred tremi leti so tako manjši kabelski operaterji ustanovili podjetje za skupni nakup TV pravic. "Ideja je bila ta, da bi lahko dobivali konkurenčne ponudbe, ker celotna konsolidacija poteka na principu količinskih popustov za katere pravice moramo plačevati. Veliki te popuste normalno izkoriščajo, mi jih niti ne dobimo zaradi premajhnega obsega. Na ta način se je trg počasi zaprl. V treh letih je večina malih kabelskih operaterjev prodanih," še dodaja sogovornik.

"Proces poteka"

Prodaja podjetja še ni realizirana. "Proces poteka in mislim, da smo zdaj v zaključni fazi. Potekalo bo še nekaj mesecev, celotna zadeva mora biti preverjena in odobrena na Agenciji za varstvo konkurence, potem pa so potrebna še tehnična in poslovna usklajevanja."

"Za naročnika bo to pozitivna sprememba"

In kaj to pomeni za Krško? "Telemach je veliko in ogromno podjetje v primerjavi z Ansatom. Za naročnika bo to pozitivna sprememba. Cenovno gledano Ansat že sedaj ni mogel loviti koraka z veliki že zaradi popustov za TV pravica. Ekonomija obsega tu zelo deluje in ravno ta ekonomija obsega je botrovala temu, da ne moremo biti konkurenčni. Večji operater bo lahko ponudil veliko več, kar mi nismo zmogli. Predvsem na kakovosti ponudbe. Telemach je vključen v večjo skupino, ki ima športne kanale, vse v HD kvaliteti." Ob tem dodaja tudi njihov sistem EON za dodatne storitve, od ogleda videa na zahtevo do vpogleda vsebin s časovnim zamikom.

(eP)

krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi