Skip to main content
V Posavju 18.7° C Sobota, 13. avgust 2022
10.08.2021
21:00
Posavski tednik na ePosavje TV
Grafika: ePosavje TV
V zadnjem polletnem pregledu letošnjega leta smo pogledali na gospodarsko področje. Kaj vse se je od januarja do junija dogajalo v Posavju?

Posavski tednik 474, 10. avgust 2021

Poslovanje skupine GEN v lanskem letu

Januarja so v Skupini GEN predstavili poslovanje v lanskem letu. Leto 2020 so kljub zahtevnim razmeram končali uspešno. Naredili so tudi pomembne korake pri projektu drugega bloka jedrske elektrarne, oddali in dopolnili so vlogo za energetsko dovoljenje.

Smučišče na Planini

Več kot petnajst let je že, odkar na Planini v Podbočju smučišče ne obratuje več. Na to obiskovalce opominjata opustošena gostinska koča in nekaj stometrska žičnica. Bili so načrti za obuditev smučišča oz. za vzpostavitev letno-zimskega rekreacijskega centra, a se na koncu niso uresničili, želja po tem pa še vedno obstaja.

Oskrbovana stanovanja v Krškem

Marca so tudi uradno predali v uporabo objekt z 29 novimi oskrbovanimi stanovanji. Družba Kostak je blok zgradila v sodelovanju z občino Krško ter Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, ki je tudi polovični soinvestitor naložbe, vredne 2,7 milijona evrov. Petnajst najemniških stanovanj je odkupil stanovanjski sklad, preostalih štirinajst Občina Krško.

Spomladanska pozeba v aprilu 2021

Nizke temperature, ki smo jim bili priča v začetku aprila, so znova prizadele sadovnjake, ki bodo ob delni ali ves pridelek. Letošnja pozeba je bila uničujoča in obsežnejša, saj so nizke temperature na velikih površinah vztrajale tudi več ur ter povzročile resne poškodbe.

Avtodomarski turizem v Kostanjevici na Krki

V Kostanjevici na Krki je v pomladnem času zaživel turizem z avtodomi. Tamkajšnje postajališče je bilo zlasti ob vikendih polno, živahno pa je bilo tudi v času prvomajskih počitnic.

Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad

V Sloveniji letno proizvedemo več kot osem milijonov ton odpadkov, od česar je dober milijon ton komunalnih odpadkov. Tako kažejo podatki za leto 2019, ko je vsak prebivalec v povprečju proizvedel 509 kilogramov komunalnih odpadkov, kar je 14 kilogramov več kot leto prej. Kako je za odpadke poskrbljeno v Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad? Več v

Salon pohištva iz ponovne uporabe

V Krškem so v začetku junija tudi uradno odprli Salon – pohištvo s karakterjem. Gre za salon pohištva iz ponovne uporabe, ki ga v delavnicah očistijo in obnovijo, nato pa ponudijo končnim uporabnikom.

Suho skladišče za izrabljeno jedrsko gorivo

V Nuklearni elektrarni Krško so marca pričeli z gradnjo suhega skladišča za izrabljeno jedrsko gorivo. Junija so bila dela v polnem teku

Plinski blok 7 v Termoelektrarni Brestanica

Konec junija so v Termoelektrarni Brestanica odprli nov, sedmi plinski blok. Gre za drugi nadomestni plinski blok, skupaj s šestim bosta namreč nadomestila tri stare plinske bloke iz leta 1974. Projekt so končali v okviru finančnih in terminskih načrtov.

(eP)

posavski tednik
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja