Skip to main content
V Posavju 27° C Sobota, 12. junij 2021
08.10.2020
07:34
Iz naših občin - Sevnica
Grafika: ePosavje TV
V seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah poglejmo, kaj vse se je v občini Sevnica dogajalo v septembru 2020.

Iz naših občin - Sevnica, september 2020

Močno neurje zajelo občini Sevnica in Radeče

Močno neurje je zadnji dan avgusta zajelo občini Sevnica in Radeče. Nastala je ogromna škoda, toča je v le nekaj minutah uničila poljščine ter poškodovala ostrešja, fasade, okna in avtomobile.

Obisk ministrice Pivec na Leskovcu v Podborštu

Posledice neurja s točo si je na Leskovcu v Podborštu s sevniškim županom ogledala kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Ob obisku je dejala, da po prvih neuradnih ocenah škode pričakujejo tudi uradne podatke, ki bodo podlaga za razmislek o najbolj optimalni obliki pomoči.

Minister okolje in prostor Andrej Vizjak je obiskal Sevnico

Sevnico je obiskal minister okolje in prostor Andrej Vizjak. Sestal se je z županom in sodelavci občinske uprave, razprava pa je med drugim potekala o urejanju protipoplavne varnosti vodotoka Sevnična v Šmarju in zaključevanju državnega prostorskega načrta za hidroelektrarni Boštanj in Arto-Blanca.

Višje cene vrtcev v Sevnici

V Sevnici so se sestali člani tamkajšnjega občinskega sveta, ki so med drugim obravnavali spremembo cen programov v vrtcih. V primerjavi s preteklim letom se cene v večini zvišajo, glavni razlogi za dvig pa izhajajo iz povišanja stroškov dela.

Sanacija kanalizacije v dolenjem Boštanju

V Dolenjem Boštanju je potekala sanacija kanalizacije. Ta je zajemala ureditev dotrajanega javnega kanalizacijskega omrežja na treh odsekih oziroma v treh ulicah.

Ureditev Prvomajske ulice

V Sevnici je stekla tudi ureditev Prvomajske ulice, in sicer od zdravstvenega doma do križišča nad Kopitarno.

 

(eP)

sevnica
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja