Skip to main content
V Posavju 0° C Torek, 18. januar 2022
14.11.2019
07:04
Tehnološke posodobitve v NEK
Foto: Ansat TV
Energetske teme – predvsem v povezavi z oblikovanjem strategije za reševanje podnebne krize zavzemajo pomembno mesto v razpravah – tako na strokovnih srečanjih, medijih in vsakdanjih pogovorih.

Tehnološke posodobitve v Nuklearni elektrarni Krško

Tudi o rezultatih septembra zaključenega gorivnega ciklusa

KRŠKO Posavje je pomembna energetska regija, saj je tu proizvedene več kot tretjina v Sloveniji proizvedene električne energije. Na posavski televiziji Ansat TV so pogovorno oddajo tokrat nanamenili Nuklearni elektrarni Krško (NEK). O rezultatih septembra zaključenega gorivnega ciklusa in nedavno končanem remontu ter njenem stalnem tehnološkem posodabljanju, ki med drugim zagotavlja uspešnost njenega obratovanja in poslovanja.

O stalnem tehnološkem posodabljanju elektrarne

Stane Rožman, predsednik uprave NEK, Janko Cerjak, vodja projektnih sprememb in Bojan Volarič, vodja projekta uvedbe suhega skladiščenja izrabljenega goriva, so povedali več o tehnoloških posodobitvah v Nuklearni elektrarni Krško.

Več v naslednjih dneh

V naslednjih dneh bomo na naših straneh v več zapisih podrobneje predstavili projekte, povedane v zgornji pogovorni oddaji. Kakor tudi predstavili animacijo postopka premikanja izrabljenega goriva v bodoče suho skladišče izrabljenega goriva in tehnologijo, povezano z njim.

(bš)

nuklearna elektrarna krško
krško
video
ansat tv

Pridružite se nam