Skip to main content
V Posavju 24.6° C Ponedeljek, 4. julij 2022
25.04.2022
13:27
Avšič Bogovič, Vonta, Lisec
Grafika: ePosavje.com
V nadaljevanju prvi odzivi posavskih kandidatov za poslance na rezultate državnozborskih volitev.

(20:37) Tamara Vonta za ePosavje.com

"Prepričana sem, da bomo to zaupanje upravičili"

"Prvi rezultati so za nas zelo razveseljivi, zelo dobri, hkrati pa predstavljajo zelo veliko odgovornost. Prepričana sem, da bomo to zaupanje upravičili. Še vedno verjamem, da tisto, kar je dobro za državo, je dobro tudi za mesto Krško, kjer živim od svojega rojstva naprej in ti rezultati, to zaupanje volilk in volilcev resnično tudi osebno zelo veliko pomenijo," je rezultate vzporednih volitev za ePosavje.com komentirala kandidatka Gibanja Svoboda v volilnem okraju Krško Tamara Vonta.

"Aktivirali so se ljudje, ki niso tako aktivni državljani kot nekateri drugi"

"Pričakovala sem višjo volilno udeležbo kot je bila v minulih letih. Pri svojem delu pred volitvami na terenu je bilo moč zaznati, da so se aktivirali ljudje, ki niso tako aktivni državljani kot nekateri drugi. Zaznala sem aktivacijo dela ljudi, ki so dejansko začutili, da na takšnem način kot smo živeli v zadnjih dveh letih ne gre več. In da je potrebno zato nekaj narediti, da se to konča. Da se konča takšna država, takšne prakse, ki so enostavno za sodobno državo nesprejemljive. Tisti, ki smo volili kot komaj polnoletni za Slovenijo, zagotovo nismo volili za takšno državo, kot se je v zadnjih dveh letih kazala.

(20:44) Tomaž Lisec za ePosavje.com

"Dogajajo se neki premiki"

"Glede na število preštetih glasov in glede na vzporedne volitve se dogajajo neki premiki, ampak zelo verjetno bo Gibanje Svoboda zmagovalec teh volitev vsaj na državni ravni. V našem volilnem štabu upamo vsaj še na eno stvar - da Sevnica dobi enega poslanca iz SDS-a. Zaenkrat kaže celo, da bi Sevnica dobila dva poslanca. Kot sem sam že večkrat rekel, si sam osebno želim čimveč poslancev iz čimvečih strank iz Posavja, kajti le močni posavski poslanci lahko resno zastopamo naše volilce," je delne rezultate za ePosavje.com komentiral Tomaž Lisec (SDS).

"Ne samo za Sevnico, temveč za celotno Posavje"

Na vprašanje, za katere stvari se bo zavzemal, pravi, da je bilo v teh letih na zakonodajnem delu "kar nekaj pozitivnega za spodnjo Savo. Nenazadnje se bom zavzemal za vse projekte, ki bodo na podlagi različnih zakonov na področju infrastrukture, zdravstva, športa ne samo za Sevnico, temveč za celotno Posavje. Ne glede na to, kakšna bo vlada."

(22:04) Nataša Avšič Bogovič za ePosavje.com

"Veselim se novih izzivov"

"Odzivi so pozitivni. Vesela sem, da nam je uspelo. Za to smo garali, to smo obljubljali ljudjem. Slovenija si to zasluži, Slovenija je danes odločila, da želi spremembo. Da želi spremembo na bolje in da želi v svobodo," nam je v nedeljskem večeru zaupala kandidatka Gibanja Svoboda v Brežicah Nataša Avšič Bogovič. Kot kaže po 97,10 odstotka preštetih glasovih v volilnem okraju Brežice bo z 4921 glasovi podpore postala poslanka.

"Človekove pravice in zasebnost so mi na nek način sveta stvar"

"Če bom poslanka, bom to vlogo opravljala kvalitetno tako na lokalni kot na državni ravni. Veselim se novih izzivov in to je zame nova priložnosti, ki jo bom izkoristila," dodaja. Kot pravi, si želi delovati na področju gospodarstva, kjer je svoje delovne izkušnje nabirala v javnem in zasebnem sektorju. "To področje poznam, poznam pa tudi področje varstva osebnih podatkov. Torej so mi človekove pravice in zasebnost na nek način sveta stvar. To je področje, ki nam je bilo v zadnjem času sesuto na vseh ravneh. Tukaj bom zagotovo našla prostor zase in svoj poklicni potencial."

Sogovornica ocenjuje, da je bila volilna kampanja precej korektna. "Nekaj mojih zrušenih plakatov in sokandidatov je bilo, to je čar vseh kampanj in to ni delo nas, ki smo kandidirali. Ampak nekega osebnega zadoščenja, ki jim te stvari nekaj pmenijo."

O volilni udeležbi

"Volilna udeležba je bila takšna tudi zaradi tega, ko je civilna iniciativa pognala ljudi na volišča. Kolikor sem spremljala, je v Brežicah precej nizka volilna udeležba in verjetno je to odraz že nekih preteklih dejstev okoli volilne udeležbe v Brežicah. Nekoliko nižja kot nasploh v Posavju."

krško
brežice
sevnica
volitve

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja