Skip to main content
V Posavju 3.1° C Sreda, 30. november 2022
28.09.2022
08:21
Ivan Molan, 17 let županovanja
Foto: ePosavje.com
Aktualni brežiški župan Ivan Molan je v ponedeljek tudi uradno najavil vnovično župansko kandidaturo.

Molan vnovič kandidira za župana občine Brežice

BREŽICE Ivan Molan je najavil vnovično kandidaturo za župana. Na položaj župana občine Brežice je stopil prvega aprila 2005, ko je dotedanjemu dolgoletnemu županu Andreju Vizjaku prenehala funkcija. Najprej je bilo treba vzpostaviti zaupanje znotraj občinskega sveta, saj ta – po Molanovih besedah – pred sedemnajstimi leti skorajda ni funkcioniral, potrebna je bila reorganizacija občinske uprave.

"Čas je bil naporen in poln izzivov"

Ob najavi vnovične kandidature je zapisal, "da so minila štiri leta, kar ste mi kot županu zaupali vodenje naše občine, Občine Brežice. Ta čas je bil naporen in poln izzivov, saj so izredne razmere krojile naša življenja. Ponosen sem, da smo bili kljub epidemiji v občini Brežice uspešni. Nadaljevali smo z investicijami, gradili vodovode, vrtce, kanalizacijo, ceste, kolesarske steze in pločnike, obnavljali šole, mostove in kulturne znamenitosti po celotni občini. Uspešni smo bili na področjih od športa, gospodarstva, kulture do turizma."

O krepitvi lokalne skupnosti

Ob tem dodaja, da so prejeli naziv Evropsko mesto športa 2022, na področju trajnostnega turizma najvišje priznanje - platinasti znak Slovenia Green, v Brežicah nosijo tudi naziv Branju prijazna občina. "Na področju gospodarstva smo pridobili nove družbe, obstoječe pa so širile proizvodnjo, in s tem ohranjale ter ustvarjale nova delovna mesta. Gradili in krepili smo našo lokalno skupnost, skupnost občank in občanov – zagotavljali sredstva in podporo za delovanje društev in javnih zavodov ter nudili pomoč vsem, ki so jo potrebovali." Kot še pravi, so s skupnimi močmi in sodelovanjem izboljšali občino in njene javne zavode kot javni servis za občane na področju od predšolske vzgoje do varstva starejših ter krepitve in širitve medicinskih ekip v zdravstvenem domu.

Brežice, Cesta prvih borcev

Kandidiral bo s podporo občank in občanov

Molan še izpostavlja, "da so dosežki občine in povezana lokalna skupnost rezultat dobrega sodelovanja ekipe občinske uprave in javnih zavodov z vami, spoštovani občanke in občani. Zavedam se, da je pred nami še več izzivov, ki jih prinaša prihodnost, ter načrtov, ki jih želimo uresničiti, da bo življenje v naši občini še boljše." Dosedanji župan bo kandidiral za župana s podporo občank in občanov, "ker se zavedam, da sem kot župan pri vodenju občine lahko uspešen le s sodelovanjem in povezovanjem."

brežice
volitve

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja