Skip to main content
V Posavju 27.6° C Četrtek, 16. september 2021
04.05.2021
10:30
Nuša Derenda in Isaac Palma
Foto: Gašper Vrabel
Nuša Derenda je konec marca v svet poslala novo skladbo z naslovom Zaljubljena. K sodelovanju pri nastanku nove skladbe je povabila svojega prijatelja, pevca Isaaca Palmo.

Nuša Derenda in Isaac Palma - Zaljubljena

"Naslov je kot nalašč za novo pesem"

BREŽICE "Zaljubljena je naslov, ki je kot nalašč za novo pesem. Jaz sem zaljubljena v življenje, v glasbo, v svojo družino in Isaac prav tako. Pesem se je gradila kar nekaj časa, Matjaž Vlašič, ki je v moji karieri napisal vse največje hite je vnovič z menoj, melodija pa je kot vselej izjemna," je ob tem povedala Nuša Derenda.

Pri novi skladbi sta sodelovala tudi Rok Lunaček in Krešimir Tonec

V njeni ekipi sta pri novi skladbi sodelovala dva novica. "Rok Lunaček  je napisal čudovito besedilo in s katerim sem pričela sodelovati že leta 2019, popolnoma nov del moje ekipe pa je enkratni Krešimir Tomec, ki je poskrbel za popolnoma nov pristop k zvoku. Izjemno sem vesela za tako fantastično ekipo," dodaja.

"Še vedno je to Nuša, ki jo vsa ta leta poznate"

''Leto 2020 je bilo v marsičem prelomno. Kot mnogi drugi sem si tudi jaz vzela čas za premislek in retrospektivo; kako naprej, s kakšnim zvokom, kakšno zgodbo. In zdaj je tukaj – moja prva pesem, ki naznanja nov začetek, novo Nušo. Še najlažje bi opisala zadevo takole – še vedno je to Nuša, ki jo vsa ta leta poznate, hkrati pa smo vnesli v skladbe svežino, malce Nuša ''with a twist'," pravi Nuša, ki smo jo na naših straneh gostili sredi februarja, ko smo povprašali kulturne ustvarjalce o njihovem preživljanju epidemije.

Matjaž Vlašič: "Nuša je del moje družine"

Matjaž Vlašič, avtor neštetih hitov in zimzelenih melodij, ki je spisal vse Nušine največje uspešnice, vključno z Eurosongovsko Energy, z nasmehom pripoveduje, da je Nuša del njegove družine. "In družine se vmes tudi kdaj dalj časa ne vidijo. Enako je v tem primeru. Vmes smo šli vsi malce po svoji poti. Ampak družina se vedno znova sreča. Tokrat v tej neizmerno čutni skladbi Zaljubljena. Sem ganjen.''

Rok Lunaček, avtor besedila, pravi, da je "Nuša ezoterika in ljudskost v glasu hkrati. To je redkost. Tudi Isaac nosi ta čustveni presežek v glasu. Izjemna sta oba.''

Krešimir Tomec: "Sodelovanje lahko opišem samo s superlativi

''Tole sodelovanje lahko opišem samo s superlativi. Nimaš vsak dan takšnih vokalistov v studiu. Vsekakor smo naredili bachato kot je pri najverjetneje še ni bilo," pa je dodal producent in avtor aranžmaja Krešimir Tomec.

glasbene novice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja