Skip to main content
V Posavju -0.4° C Petek, 21. januar 2022
27.11.2019
12:20
Nov rešilec v Zdravstvenem domu Krško
Grafika: ePosavje
Enota nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Krško je od začetka novembra bogatejša za novo reševalno vozilo, ki je v voznem parku zamenjalo staro in dotrajano vozilo. Več v prispevku.

Krški reševalci z novim vozilom

Mesečno opravijo od 100 do 150 posredovanj

KRŠKO Ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Krško na mesec opravi od 100 do 150 posredovanj. In ker je število intervencij v porastu, je novo vozilo, s katerim sledijo hitremu trendu razvoja urgentne medicine, zanje velika pridobitev. "V vozilu imamo nameščena nova nosila Stryker, ki so nameščena na podvozju, kjer je možnost dostopa do pacienta s tritočkovnega sistema. To je velika pridobitev, kajti ko izvajamo neke nujne postopke, je včasih zelo težko, če imamo samo možnost na eni strani," pove reševalka Andreja Kerin. Dodatno imajo nameščeno še eno poličko za uporabo ultrazvoka, ki je nepogrešljiv pri diagnosticiranju nekaterih urgentnih stanj.

Vozilo vsebuje vse, kar želijo in potrebujejo

"Po novem lahko s sabo prevažamo tudi avtopulz, ki ga vzamemo, kadar odhajamo na teren in je potrebno oživljanje. To napravo namestimo in ta namesto nas izvaja vtise prsnega koša." Vozilo ima tudi sodobno svetlobno in zvočno signalizacijo, s čimer so bolj vidni in varni na cesti, v nočnem času pa je zelo pomembno tudi, da si lahko kraj dogodka razsvetlijo. Vozilo vsebuje vse, kar želijo in potrebujejo, da bi življenjsko ogrožene paciente varno prepeljali v ustanovo sekundarnega nivoja, torej v bolnišnico, pove vodja službe Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Krško Milko Zrnić.

Vozilo so kupili na podlagi razpisa Ministrstva za zdravje

24 ur na dan za občane krške in kostanjeviške občine

Vozilo so kupili na podlagi javnega razpisa Ministrstva za zdravje. "Sofinancirali sta ga tudi Občina Krško in Občina Kostanjevica na Krki, večji delež je založil Zdravstveni dom Krško, 7.000 evrov pa je prispevala Krka iz Novega mesta, zato se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki so pomagali pri nakupu. Verjamem, da je to za dobro občanov tako občine Krško kot občine Kostanjevica na Krki in da bo vozilo služilo namenu, da bo varno za prebivalce in naše reševalce," ob predaji nove pridobitve namenu pove direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

V Krškem imajo trenutno 8 vozil

V ekipi nujne medicinske pomoči, ki zaposluje dva urgentna zdravnika in 22 reševalcev, zdaj razpolagajo z osmimi vozili. "Imamo dve vozili NRV, ki 24 ur na dan skrbita za občane občin Krško in Kostanjevica na Krki, imamo tudi osebno vozilo za zdravnika in sanitetna vozila. Eno vozilo je vedno v rezervi, ki ga uporabimo v primeru morebitnih okvar. Starejše vozilo je vedno na nek način rezervno," dodaja Fabjančič Pavličeva.


14. november 2019

Novo reševalno vozilo na krških cestah

Po maju 2016 v garaži novo vozilo

Na krški urgenci so se tako v začetku meseca razveselili novega reševalnega vozila NRV-B, ki se bo pridružilo dvema prav tako modularnima reševalnima voziloma, s katerimi krški reševalci pri svojem delu opravijo največ nujnih intervencij. Naročnik tokratne posodobitve v avtoparku je bila Občina Kostanjevica na Krki, pogodbena vrednost nove pridobitve pa 156.395,46 evrov.

Vozilo bodo uradno namenu predali naslednji četrtek

Novo reševalno vozilo bodo namenu tudi uradno predali naslednji četrtek na ploščadi urgence Zdravstvenega doma Krško.

Novo reševalno vozilo, Zdravstveni dom Krško

Novi prostori Zdravstveno-vzgojnega centra Zdravstvenega doma Krško

A novo reševalno vozilo ni edina pridobitev, ki se je veselijo v Zdravstvenem domu Krško. Več o novih pridobitvah pa na naših straneh v naslednjem tednu.

(bš)

zdravstveni dom krško
zdravje
nmp krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja