Skip to main content
V Posavju 24.8° C Četrtek, 18. avgust 2022
12.03.2021
11:49
Brežice iz zraka, marec 2021
Grafika: ePosavje.com
Na naših straneh smo predstavili 151. helikoptersko eskadriljo, ki domuje na letališču Cerklje ob Krki in v tamkajšnji Vojašnici Jerneja Molana. Tokrat vas vabimo na ogled Brežic iz zraka.

Brežice iz zraka

BREŽICE Kako iz zraka izgleda hidroelektrarna Brežice? Kako je videti Čatež ob Savi, pa vodovodni stolp in nogometni stadion v Brežicah? S piloti Slovenske vojske na helikopterju Bell-412 smo ob nedavnem obisku Vojašnice Jerneja Molana poleteli tudi po brežiški občini.

Na obisku pri pilotih helikopterjev Slovenske vojske

"Helikopterska eskadrilja dela vse naloge, ki so ji zadane. Ena od teh nalog, ki v zadnjih časih prihaja v ospredje, je sodelovanje pri zaščiti in reševanju. To se je v našem primeru skoncentriralo na izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči in reševanje v gorah. Poleg tega izvajamo sekundarne medicinske helikopterske prevoze ter prevoze inkubatorjev, torej dojenčkov v inkubatorju. V zadnjih letih nam to pobere približno od 60 % do 65 % našega dela, našega naleta," nam je povedal major Matej Hajdinjak, poveljnik 151. helikopterske eskadrilje.

(eP)

brežice
video
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja