Skip to main content
V Posavju 26.3° C Četrtek, 18. avgust 2022
13.03.2021
14:54
Krško iz zraka, marec 2021
Foto: ePosavje TV
Na naših straneh smo predstavili 151. helikoptersko eskadriljo, ki domuje na letališču Cerklje ob Krki in v tamkajšnji Vojašnici Jerneja Molana. Tokrat vas vabimo na ogled Krškega iz zraka.

Krško iz zraka

Krško S piloti Slovenske vojske na helikopterju Bell-412 smo ob nedavnem obisku Vojašnice Jerneja Molana poleteli tudi po krški občini. Videm, Cankarjeva ulica, Cesta 4. julija, Cesta krških žrtev, nova krška knjižnica in Leskovec pri Krškem iz zraka v spodnjem videozapisu.

Na obisku pri pilotih helikopterjev Slovenske vojske

"Helikopterska eskadrilja dela vse naloge, ki so ji zadane. Ena od teh nalog, ki v zadnjih časih prihaja v ospredje, je sodelovanje pri zaščiti in reševanju. To se je v našem primeru skoncentriralo na izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči in reševanje v gorah. Poleg tega izvajamo sekundarne medicinske helikopterske prevoze ter prevoze inkubatorjev, torej dojenčkov v inkubatorju. V zadnjih letih nam to pobere približno od 60 % do 65 % našega dela, našega naleta," nam je povedal major Matej Hajdinjak, poveljnik 151. helikopterske eskadrilje.

(eP)

krško
slovenska vojska
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja