Skip to main content
V Posavju 18.3° C Sobota, 13. avgust 2022
17.09.2021
13:39
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so pri 40-letniku iz okolice MIhalovca našli ukraden avtomobil, krški policisti so izsledili tatu, ki je iz hiše ukradel denarnico s kartico in ostale predmete.

Pri 40-letniku našli ukraden avtomobil

BREŽICE Prejšnji četrtek je občan brežiške policiste obvestil, da mu je z dvorišča stanovanjske hiše ponoči nekdo ukradel osebni avtomobil Renault clio, ki je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. Policisti so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev vozila in ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 40-letni moški z območja Mihalovca.

Avtomobil so vrnili lastniku

Tako so mu policisti ukraden avtomobil zasegli in ga vrnili oškodovancu, zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

21-letnik iz hiše odnesel torbico, kartice in fotoaparat

Policisti Policijske postaje Krško so bili v četrtek nekaj po 12. uri obveščeni, da naj bi neznanec z oškodovančevo bančno kartico poskušal dvigniti denar na bankomatu.

Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilca ter med preiskavo ugotovili, da je 21-letni osumljenec v dopoldanskih urah izkoristil odsotnost stanovalcev, ki sta se nahajala na vrtu stanovanjske hiše, skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in našel ter odtujil torbico z dokumenti, bančnimi karticami, gotovino in fotoaparat.

S kartico je opravil več nakupov

Storilec je kasneje z bančno kartico opravil več nakupov, ukradene predmete so mu zasegli in ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

(eP)

brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja