Skip to main content
V Posavju 34.2° C Ponedeljek, 4. julij 2022
26.02.2022
20:48
Foto: arhiv ePosavje
Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so v soboto obravnavali dva dimniška požara, enega v sevniški in drugega v krški občini.

Dva dimniška požara

Planina pri Raki

V Posavju so v soboto zabeležili dva dimniška požara. O prvem so bili na številki 112 ob 17.42 obveščeni iz naselja Planina pri Raki v občini Krško. V dimniku stanovanjske hiše gorele saje, posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Raka, ki so ob pomoči domačinov ogenj, ki se je razširil še na del ostrešja pogasili. Objekt so prezračili in pregledali s termovizijsko kamero, do prihoda dimnikarske službe pa so lastniku odsvetovali kurjenje. Na gasilski straži so nekaj časa ostali gasilci PGD Raka, obveščene so bile pristojne službe.

Radež

Drugič je zagorelo ob meji sevniške in radeške občine. Ob 18.15 so namreč v naselju Radež, občina Sevnica, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci Prostovoljnega gasilskega drutšva Loka so nadzorovali izgorevanje saj, očistili dimno tuljavo ter stanovanjski in sosednji gospodarski objekt pregledali s termovizijsko kamero. Za aktiviranje gasilcev so uporabili sistem javnega alarmiranja, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

krško
sevnica
pge krško
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja