Skip to main content
V Posavju 13.2° C Četrtek, 29. september 2022
26.08.2019
18:03
Foto: arhiv ePosavje
V sevniški občini so še vidne posledice sobotnega neurja. Gasilci so imeli opravka s plazov in opravljanjem posledic poplave.

V sevniški občini še vidne posledice sobotnega neurja

Iz kleti izčrpali vodo in opravli dvorišče

Ob 12.19 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica posredovali v naselju Dolnje Brezovo, občina Sevnica, kjer je pri zadnjem neurju potok poplavil stanovanjsko hišo. Gasilci so iz kletnih prostorov izčrpali vodo, oprali dvorišče in ocistili cestišče.

Plaz je ogrozil hišo

Ob 14.11 je v naselju Čanje, občina Sevnica. zemeljski plaz, ki se je sprožil pri zadnjem neurju ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka in plaz v izmeri okoli 10x15 m, prekrili s plastično folijo.

Plaz oviral promet, odtrgalo tudi del bankine

Ob 14.30 je manjši zemeljski plaz oviral promet na relaciji Podgorje ob Sevnični-Zabukovje nad Sevnico, občina Sevnica. Na dveh mestih je tudi odtrgalo del bankine. Dogodek je nastal kot posledica neurja, dežurni pri Komunalnem podjetju Sevnica je nanose kamenja in zemljine delno odstranil in do sanacije cestišča postavil ustrezno prometno signalizacijo.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali poziv za nujno medicinsko pomoč, v krški občini so gasilci Poklicne gasilske enote Krško porabnikom v Straži pri Raki pripeljali pet kubičnih metrov pitne vode.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam