Skip to main content
V Posavju 25.7° C Četrtek, 30. junij 2022
09.01.2022
12:17
Foto: ePosavje.com
Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje RS je pri Sotelskem danes nekaj pred 9. uro zjutraj vlak do smrti povozil osebo.

Vlak povozil osebo, ta je umrla na kraju nesreče

Ob 8.48 je pri naselju Sotelsko, občina Krško, vlak povozil osebo, sporočajo z Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Kot dodajajo, so gasilci PGE Krško zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Krško. Oseba je umrla na kraju dogodka.

Policisti o dogodku: Strojevodja opozarjal 38-letnika

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je "nekaj pred deveto uro dopoldne potniški vlak med Brestanico in Krškim zbil moškega. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je 38-letni moški iz okolice Krškega hodil ob tirnicah in se na zvočne znake prihajajočega vlaka ni umaknil. Kljub zaviranju je vlak moškega zadel. Na kraju so posredovali gasilci in reševalci, a moškemu ni bilo več pomoči in je za posledicami umrl." Dodajajo, da policisti sumljivih okoliščin pri ogledu niso ugotovili, so pa o dogodku obvestili dežurno preiskovalno sodnico in dežurno tožilko, prav tako je bila odrejena sanitarna obdukcija. Zaradi nesreče je bil železniški promet oviran do 11.45 ure.

(eP)

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja