Skip to main content
V Posavju 18.1° C Sreda, 1. 2024
01.08.2022
17:22
Anin glasbeni večer
Foto: Anton Hruševar
ciklu Aninih glasbenih večerov, ki se že 20 let v poletnih mesecih potekajo v cerkvi sv. Ane Leskovcu, so na god sv. Ane prisluhnili Vokalnemu ansamblu Elinor. Več v nadaljevanju novice.

Poletni Anin glasbeni večer v znamenju vokalne glasbe

LESKOVEC PRI KRŠKEM Vokalni ansambel Elinor sestavlja šest pevk in pevcev Pevske šole Musica pod umetniškim vodstvom Roberta Feguša, delujejo pa v okrilju Bazilike Matere usmiljenja v Mariboru.  Vrhunski pevci koncertirajo v odličnih dvoranah po Sloveniji in tujini, širijo glasbeno obzorje ter sodelujejo na državnih in mednarodnih glasbenih festivalih. V torek so delček svojega ustvarjanja in doživljanja delili med ljubitelje kvalitetne vokalne glasbe in Aninih glasbenih večerov. Prisluhnili smo izboru sakralnih in klasičnih skladb ter del domačih in tujih skladateljev različnih glasbenih obdobij. Prepričali so nas z vrhunsko dodelanimi izvedbami zahtevnih skladb in ubrano harmonijo, s svojo čutno izvedbo pa poslušalcem pričarali intimno glasbeno doživetje. Čudovit glasbeni večer je povezovala Sonja Levičar.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

19. avgusta 20-letnica Aninih glasbenih večerov

Naslednji, 3. letošnji Anin koncert, bo 19. avgusta 2022, ko bomo slovesno obeležili okrogel jubilej, 20 letno tradicijo Aninih glasbenih večerov, ki jih pripravljata Kulturno društvo Leskovec in Župnija Leskovec. Praznovanje obletnice bo zanimivo in raznoliko, saj se bodo v različnih kombinacijah predstavili Mihaela Komočar Gorše (vokal), Tilen Artač (violončelo), Primož Razboršek (klarinet) in Dejan Jakšič (klavir).

Vir: KD Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja